09-03-2018

Alba - tævehvalp til salg

Det, der ikke måtte ske, er sket alligevel. Lille Alba er kommet retur, fordi det viste sig, at flere i familien var allergiske! Så ulykkeligt...

Alba er en sød og sjov hund, faktisk lidt af en cirkushund. Så hun er på udkig efter en familie - meget gerne med børn - der har lyst til et aktivt hundeliv, måske noget agility, når Alba får alderen til det. Lige nu nyder hun at lege med sin bror (som snart flytter) og søster - og så sandelig også sin mor og de andre hunde.

Det gør mig virkelig ked af det, at mange opdrættere skriver om bichon frisé, at de er "allergivenlige". DET ER DER IKKE NOGET, DER HEDDER! Det er korrekt, at nogle (men altså ikke alle) allergikere tåler bichoner, fordi de ikke fælder. Derved har man ikke hudskel liggende overalt, og det er hudskel, allergikere reagerer på.

Hvis jeg bliver gjort bekendt med allergi hos mulige hvalpekøbere, tester vi på flere måder, om det er ok med en bichon. Først skal man selvfølgelig komme på besøg og stikke hænder og hoved i pelsen på både hvalpe og voksne hunde. Om alt går, vel kan det dernæst komme på tale, at man får lov til at låne en voksen hund med hjem nogle dage. Derfor er det utroligt vigtigt, at man som hvalpekøber oplyser om mulig allergi - og altså ikke tror på påstanden om "allergivenlige" hunde.

Del siden