Onsdag den 23. september 2015

På vores formiddagstur mødte vi en børnehave med en stor flok børn, der hellere end gerne uddelte klap til hvalpene i klapvognen. Da vi kom hjem, var det tid til en knap så behagelig oplevelse: chipmærkning. Heldigvis er der også på det område sket en udvikling: nok var chipmærkeren den samme, som har mærket alle mine hvalpekuld, men sprøjten til at placere chippen er blevet langt mindre. Så hvalpene kom blot med et enkelt lille hyl, og det var det.

Formiddagens oplevelser har dog givet en rolig eftermiddag med arbejdsro til mig 😲

Søndag den 20. september 2015

Sikke en weekend!

I går blev Aleqa 3. bedste tæve på DKK-udstillingen i Hillerød - men vigtigst var det, at det var en helt anden hund at vise end på sommerens græs. Hurra for indendørs udstillinger!

Da vi kom hjem, gik jeg en lang tur med de voksne hunde i det fine vejr i stedet for at bade Nalle, som jeg ellers havde planlagt. Hvalpeleg blev der også tid til. 

Søndag var vi i Græsted for at se på vores måske kommende bolig - og vi fik tid til et kort besøg hos familien Samuelsen. Jeg havde håbet, at hvalpene kunne hilse på hønsene, men de voksne hundes gøen jagede dem op i den anden ende af haven. Men hvad - familiens voksne børn var såmænd underholdning nok 🙃

På tilbagevejen fra Græsted nåede vi et kort besøg hos "morfar" på plejehjemmet i Birkerød. Hvalpene er nu ved at være vant til ældre mennesker i kørestol.

Fredag den 18. september 2015

Endelig lykkedes det at få badet og lynklippet Mille og Freja. Nu er det Aleqas tur, så hun kan blive klar til udstillingen i Hillerød i morgen. Nalle må vente - forhåbentlig kan jeg få givet ham en makeover ham i morgen efter udstillingen eller søndag. Vi må se!

Onsdag den 16. september 2015

Det er altid hyggeligt at vise hunde og hvalpe frem for hvalpekøbere og potentielle hvalpekøbere. I dag har vi haft besøg af Linda, som måske er interesseret i en bichon på et tidspunkt og af Birgitte, som skal have en af tævehvalpene fra dette kuld.

Det er vigtigt for mig at finde det bedste match mellem hvalp og køber. Derfor plejer jeg at sige, at det er mig, der i sidste ende bestemmer, hvem der skal have hvilken hvalp. Jeg lytter til købernes ønsker til hvalpene og købernes livssituation: Ønsker om udstilling eller agility - eller en sofahyggehund, hus eller lejlighed, børnefamilie eller enlig/ældre par osv. Det er ikke altid, at den hvalp, man ved første øjekast forelsker sig i, også er den, der passer bedst!

Dette kuld er imidlertid svært at vurdere. Hvalpene er på mange måder meget ens: De kan alle både lide at sidde i sofaen og nusse - og at drøne rundt og lege i haven, de er alle på en gang lidt forsigtige af sig og har et tillidsfuldt "her kommer jeg"-temperament (som i mødet med Molly i mandags). Så det bliver ikke helt let at finde ud af, hvilken tæve der skal bo hos Birgitte, og hvilken der skal til familien Samuelsen i Græsted... 🤔

Mandag den 14. september 2015

Søndag den 13. september 2015

Jeg har fået Isabelle til at hjælpe mig med at tage nogle profilbilleder af hvalpene. Ikke med ubetinget succes, men se resultatet i fotoalbummet!

Lørdag den 12. september 2015

Weekend er rengøringstid - men hvordan mon sådan en tingest virker? 🤨

Jeg har i øvrigt besluttet allerede nu at pakke "bilbanen" væk igen - efter behørig vask! Dels står hvalpene forbavsende godt fast på det glatte parketgulv, dels brugte de det mest af alt til at tisse på. Og der er hvalpetræningsmåtterne altså både bedre for gulvet og mere hygiejniske. For vi er selvfølgelig i fuld gang med renlighedstræningen. Hvalpene kommer ud efter reglen: spise - lege - sove -> ud at tisse! Men hvalpetræningsmåtterne er et godt supplement, fordi det typisk er hurtigere at sætte hvalpene der.

Fredag den 11. september 2015

Så blev det tid til hvalpenes første grooming-dag. Bad og klip - så godt det nu kan lade sig gøre, når hvalpene ikke står stille, og når klippemaskinen mere glider hen over pelsen end får fat... Saksen blev håndteret med største forsigtighed.

Nu er hvalpene godt trætte, men det er da blevet lidt lettere at se deres kropsbygning. Hvalpene er jo meget forskellige, ikke mindst i størrelse, men de har alle gode bichonkvaliteter på hvert deres område.

Onsdag den 9. september 2015

Aleqa begynder nu for alvor at udfylde rollen som nanny og legetante for hvalpene. Det er også lidt af en proces for hende. Hun har jo ingen søskende og måske derfor ikke rigtig nogen erfaring med at håndtere så små væsener. Men hun er ved at lære at være forsigtig - og alligevel udfordre hvalpene.

Jeg må indrømme, at jeg på forhånd var lidt nervøs for, hvad Aleqa ville sige til Frejas hvalpe. Aleqa er en langt stærkere, mere dominerende tæve end Freja, og derfor ville det logiske jo have været, at Aleqa skulle have hvalpe og ikke Freja. Men vi mennesker har det jo med at gribe ind i naturens orden, når vi driver en kennel - og i dette tilfælde er det altså gået langt over forventning!

En stor sidegevinst er, at Aleqa har fået meget af sit gamle legesind tilbage efter at hun nok har været kørt lidt træt af sommerens mange udstillinger. Skønt!

Tirsdag den 8. september 2015

Vand er.... vådt!

Søndag den 6. september 2015

Hvalpene næsten lige flyttet fra hvalpekassen til kravlegården - og allerede nu er de mere eller mindre permanent rykket videre til en af husets mange hundekurve. Man vil vel gerne være som de voksne hunde!

Lørdag den 5. september 2015

Fire hunde - som tydeligt demonstrerer varierende grader af nyfriserethed og renhed....

Fredag den 4. september 2015

Det fine vejr i dag gav en oplagt mulighed for at lade hvalpene stifte bekendtskab med to nye former for underlag: fliser og græs. Blade, planter, krukker og havemøbler skulle selvfølgelig også undersøges.

Torsdag den 3. september 2015

Prinsen på ærten?! 🙃

Tirsdag den 1. september 2015

Efter at hvalpene endegyldigt flyttede ud af hvalpekassen, måtte vi finde en løsning, så Freja kan komme ind til hvalpene i kravlegården, og de omvendt ikke kan komme ud. En stofble sat fast med sikkerhedsnåle er så afgjort kun en midlertidig løsning. Det varer ikke længe, før hvalpene ganske enkelt kravler over... 🤔

Mandag den 31. august 2015

Denne madskål giver lidt mindre svineri end den flade tallerken. Og når der nu kun er tre hvalpe, kan de alle sammen komme til på én gang. Hvalpene er fire uger gamle i dag og er allerede dygtige til at spise.

Søndag den 30. august 2015

Når nu bror tager sig en ordentlig søndags-"morfar" er det godt at have noget legetøj at bide i. Ellers er søskende klart det bedste!

Lørdag den 29. august 2015

"Selfie med hvalp" (godt med en "kavalergang" til at trøste pjevsede hvalpe)...

Lørdag den 29. august 2015

Turen frem og tilbage til Jylland, til DKK's udstilling i Varde, vil jeg helst glemme hurtigst muligt, ikke mindst resultatet. Men da man som bekendt skal se det positive i alting, vælger jeg at fokusere på, at dommeren rent faktisk målte Aleqa i stedet for bare at sige, at hun er "for stor" - hvad jeg så nu har fået bevist, at hun ikke er, da han målte hende til 27 cm...

Men godt at komme hjem til "Rip, Rap og Rup", der i dag fik første lektion i færdselslære på den traditionsrige "bilbane"; mit værn mod parketgulvets skøjtebane!😀

Fredag den 28. august 2015

Så er Kennel White Life's legendariske "vejtæppe" kommet i brug. Hvalpene begynder for alvor at lege med hinanden, så de har brug for mere plads at boltre sig på, end kravlegården kan tilbyde. Og da et glat parketgulv er lidt af en udfordring for usikre hvalpeben, er tæppet fra Ikea en god løsning. Og så kan det smides i vaskemaskinen 😀

Torsdag den 27. august 2015

Første måltid hundemad! Hvalpene havde hurtigt god fod - eller pote - på maden 🙃

Onsdag den 26. august 2015

Super hyggeligt hvalpebesøg i dag af Birgitte, som har ventet helt siden januar sidste år på en hvalp fra Kennel White Life! Jeg er glad for nu endelig at kunne tilbyde hende en lille guldklump!!

Nu er hvalpene begyndt at interessere sig for "byttedyr" i form af legetøjsdyr 🤪

Mandag den 24. august 2015

Man skulle tro, at Freja har læst "Bogen om livet i en vild hundeflok"! Her ville det være sådan, at en mor ville have hvalpene i en hule i de tre første uger af hvalpenes liv, hvorefter hun ville introducere dem til resten af flokken.

Indtil i dag, præcis på hvalpenes tre ugers fødselsdag, har Freja knurret ad de andre hunde, hvis de så meget som prøvede at nærme sig hvalpe-kravlegården. Og pludselig skete det, du kan se på billedet: Aleqa gik ind i kravlegården og begyndte at pusle om hvalpene - og Freja lod det ske, uden at sige det mindste! Naturen er forunderlig 🙃!

Torsdag den 20. august 2015

Med sanser, der så småt vågner, begynder omverdenen at blive interessant - først og fremmest ens søskende! Jeg synes, at dette kuld har været specielt hurtige til at "komme på benene" - de bevæger sig nogenlunde sikkert rundt på "vet bed"-underlaget.

Mandag den 17. august 2015

Aleqa og jeg kom hjem fra Bornholm sent i går aftes (et enkelt klubcert blev det til på "solskinøen") - lige i rette tid til at opleve det vidunderlige øjeblik, hvor den første af hvalpene (den lille pige) åbnede sine øjne for første gang. De andre hvalpe er "lige ved og næsten"... 😘

Tirsdag den 11. august 2015

Når jeg ikke har skrevet de seneste dage, skyldes det, at Freja har haft en voldsom gang diarré, som også er gået ud over hvalpenes vækst, specielt den mindste tæves. Men nu har Freja fået et skud penicillin og skal fortsætte med en antibiotikakur i fem dage. Hvalpene (og Freja) får desuden Zoolac, så deres maver ikke går i uorden af antibiotika gennem modermælken.

Det ser ud til, at antibiotikaen allerede har haft en positiv effekt. I hvert fald tager alle hvalpene på igen, omend den lille tæve øger sin vægt i et lavere gear end specielt hannen.

Mandag den 3. august 2015

Freja fødte her til eftermiddag tre fine små hvalpe, to piger og en dreng. Fødslen var stille og rolig og tog i alt en time og tre kvarter. Pigerne vejede henholdsvis 161 og 194 g, mens drengen vejede 206 g. Både Freja og hvalpene har det godt!

Fredag den 31. juli 2015

Igen i dag delte Aleqa (billedet) og Nalle en halv times hundesvømning. Nalle prøvede hele tiden at stikke af, når han havde pause - han ville hellere gå i hælene på hal-mutter 🙃

Men svømme kan de - især Aleqa var god! Jeg håber, at vi kan komme af sted regelmæssigt, selv om det er et stort arbejde bagefter at få pelsen vasket, redt igennem og tørret, når vi kommer hjem....

Onsdag den 22. juli 2015

Så fik jeg taget mig sammen - Nalle, Aleqa og jeg har netop været en tur i hundesvømmehallen i Taastrup. Aleqa var tæt på helt frivilligt at hoppe i bassinet, mens Nalle skulle overtales lidt. Hundene skiftedes til at svømme et par omgange, og en halv time til deling var helt perfekt. Der var svømmeveste at låne og venlig instruktion. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang, at vi lægger vejen der forbi 😀

Tirsdag den 21. juli 2015

Tre dages udstilling og hyggeligt samvær - som billedet kan bevidne... Og så hjem til et damebesøg til Nalle. spændende om der også kommer hvalpe ud af det 🤪

I går eftermiddags havde vi desuden besøg af Anne og Milles datter Emma. Vi gik en skøn tur og fik indhentet det forsømte, eftersom der er gået mange måneder, siden vi så hinanden sidst. Altid hyggeligt at holde kontakten til hvalpekøbere!

Mandag den 6. juli 2015

Nu er det både sikkert og vist - om en måned skal Freja have hvalpe. Vi glæder os vildt til igen at have "småfolk" i huset 🤪

Søndag den 28. juni 2015

Sandelig om ikke også denne weekend er gået med udstillinger. Borås i Sverige er kendt for sin tekstilindustri, men der er altså også en årlig hundeudstilling, eller rettere to. Aleqa klarede sig bedst på 2. udstilling, hvor hun sluttede som 2. bedste tæve. Jeg syntes lige, hun skulle have en championroset med hjem, selv om det ikke var på denne udstilling, at hun blev svensk champion, men i maj, da hun blev dansk champion 😀

Søndag den 21. juni 2015

Endnu en udstillingsweekend, denne gang DKK's internationale udstilling i Vejen. Jeg blev kørt frem og tilbage og boede lækkert i Kolding Apartment Hotel (Kolding byferie) med Anneli og Michael fra Sverige. De var på verdensudstillingen i Milano i sidste weekend og tog så lige nogle dage i Danmark på vejen hjem til Stokholm.

Aleqa blev 2. bedste tæve i går - og i dag fik hun Very Good 🤒. Men forskellige dommere ser og lægger vægt på noget forskelligt. Sådan er det bare!

Mandag den 8. juni 2015

En sviptur til Slovakiet er godt nok det vildeste, jeg har gjort i min udstillingskarriere. Langt at køre, men resultatet var det værd:

Aleqa blev én gang BIM, fik to cac, titlen "Grand Slovakia Winner" og vigtigst af alt: et cacib, som dermed gør hende til INTERNATIONAL CHAMPION!

Nalle fik to cac og et rcac, som dog bliver til et cac, da vinderen af championklassen den dag allerede var slovakisk champion. Nu er vi nødt til at tage til Slovakiet igen, så vi kan få de sidste certifikater. Man skal have fire i alt, og der skal gå et år og en dag fra det første til det sidste, så det bliver tidligst til næste sommer.

Ud over udstillingerne hyggede vi os med vores rejsefælle Marianne og hendes papilloner. Og Nalle og Freja gik til den på hotelværelset og igen her til morgen, da vi kom hjem! Spændende om det bliver til hvalpe 🙃🙃🙃 

Vi kørte direkte efter udstillingen, og jeg var her hjemme kl. 6.45 i morges. Så fik hundene og jeg lige et par timers søvn, inden vi gik en formiddagstur.

Onsdag den 3. juni 2015

Snart er vi på vej til Slovakiet, men vi har lige været forbi dyrlægen for at få taget endnu en progesteron-måling på Freja (den første i mandags). Begyndende ægløsning betyder, at parring skal være i weekenden - så nu må hun med til Slovakiet 🙃

Søndag den 24. maj 2015

Vi skulle åbenbart holdes på pinebænken til det sidste! Først på den sidste af weekendens fire udstillinger i Gørlev fik Aleqa det sidste cert og blev dermed DANSK og SVENSK CHAMPION! Jeg blev så glad, at jeg - efter at have spurgt pænt først - gav dommeren et ordentligt knus! 😀🙃

Tirsdag den 19. maj 2015

Vi kommer sandelig til Sverige lidt vel ofte for tiden! Her til aften gjaldt det et foredrag om reproduktion og fødsel på Djursjukhuset i Malmö. Godt at få genopfrisket gammel viden!

Søndag den 17. maj 2015

Yippeeeee! Trods regn, hagl og blæst lykkedes det! På dagens internationale udstilling i Hässleholm i Sverige blev Aleqa bedst i racen med cac og cacib. Nu skal hun så bare have det sidste certifikat i Danmark, så bliver hun både dansk og svensk champion 🙃. Dommeren var flink og lod os tage bedømmelsen på bord under halvtag og nøjes med en ganske lille tur rundt i ringen.

Vi havde min venindes søn Jakob på 12 år med på udstilling. Det var vældig hyggeligt - og Jakob fik taget nogle fine billeder af Aleqa og mig - og alle rosetterne!

Fredag den 15. maj 2015

Frem og tilbage til Vejen og 4-5 timers klipning er hård kost, men anstrengelserne og pengene værd! Bichon frisé-gruppen under KSS havde inviteret Jennifer Schmidt fra Sverige til at komme og undervise os i udstillingsklip. Jennifer var en dygtig underviser - og som altid var det hyggeligt at tilbringe en dag med andre "hundetosser" med samme interesse.

Vi deltager gerne igen en anden gang - der er altid nyt at lære! 🤪

Mandag den 27. april 2015

Årets første udendørs udstilling i Roskilde i weekenden var en særdeles blandet fornøjelse. Da jeg kørte hjem i går, viste termometret i bilen 6,5 grader. Da det samtidig øsede ned, kan jeg godt forstå, at vi stod og frøs i teltet. Aleqas resultater var ikke så fremragende, men vi hyggede os da med Tina, Lucky og Dixie i teltet - og med de andre udstillere bagefter.

I dag har vi så været i Malmø for at få checket øjne hos en af Sveriges bedste øjendyrlæger. Nalle og Aleqa var fri, mens Freja stadig har de samme to små prikker katarakt i det ene øje, som hun havde, sidst hun blev checket for 2,5 år siden. Katarakten sidder fortil i øjet - og den form, har undersøgelser af blandt andet labrador vist, skader ikke synet. Det betyder, at man kan parre en hund med "främre y-söms katarakt" med en hund, der er fri. Jeg er SÅ glad, ikke mindst på vegne af det kuld hvalpe, Freja allerede har fået.

Lørdag den 18. april 2015

For en eftermiddag byttede vi skoven ud med strand, havn og vand - til hundenes store fryd! Dejligt at sludre med en veninde og samtidig lade hundene tage de nye dufte og øvrige indtryk til sig. Til sidst opgav jeg at holde orden i deres snore. I stedet dannede de det fineste fire-koppel 😎

Fredag d. 17. april 2015

Nu må det være på tide med en "The Deer Hunter"2-film! Titlen skal bare være "The Deer Hunters", og hovedrollerne skal spilles af Freja, Nalle og Aleqa! De er gået i skarp træning, så de kan spille rollerne perfekt. I dag i skoven gik den vilde jagt gennem krat og over mark - og så kunne jeg ellers bare stå der og kalde og kalde. 🙃

Freja og Nalle valgte forholdsvis hurtigt at opgive jagten og lunte tilbage til mig, mens Aleqa "hyggede sig" i hen ved en halv time 🙃🙃🙃

Søndag den 29. marts 2015

Mon Aleqa skal til at være "den evige toer"? I hvert fald blev hun nummer to i går i Strøby - og i dag i Malmö. I dag gav andenpladsen dog det eftertragtede cacib, hvilket betyder, at det nu kan være i et hvilket som helst land, at Aleqa forhåbentlig en dag får det sidste cacib, som hun skal have, når der er gået mindst et år og en dag, fra hun fik det første. Det bliver så tidligst til juni...

Torsdag den 26. marts 2015

Aleqa har i dag været hos dyrlægen for at få den årlige vaccination - og for at få checket knæ. Patella luxation 0/0! 😀😀😀

Torsdag den 12. marts 2015

Mange vil sikkert mene, at jeg er godt tosset... og noget er der måske om snakken (hundetosset i hvert fald): Tænk at tilbringe sin 50 års fødselsdag (eller i hvert fald aftenen) på skolebænken. Helt frivilligt endda og mod at lægge et klækkeligt beløb i DKK's kasse. Men nu skulle det altså være: Jeg har nu afsluttet Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse. To moduler sidste tirsdag (Genetik og Reproduktion), ét i mandags (Rammerne 1/jura) og så det sidste i dag (Adfærd 1).

Således har jeg erhvervet retten til at anvende logoet DKK-uddannet opdrætter. Og er jeg så blevet klogere? Tja... Mange års erfaring med opdræt i praksis suppleret med læsning af adskillige bøger mv. har - når jeg selv skal sige det - givet mig den samme viden og mere til. Men det har da været rart at få genopfrisket min viden og struktureret den - og ikke mindst at møde andre gamle og nye opdrættere af hunde af mange forskellige racer. Altid godt at netværke!

Søndag den 8. februar 2015

I dag har Aleqa og jeg været på årets første udstilling, DKK-udstillingen i Fredericia. Træningen efter Gerard o'Sheas principper begynder tilsyneladende at bære frugt - i hvert fald blev Aleqa 3. bedste tæve med en fin kritik. Og vigtigst af alt - hun havde det tydeligvis sjovere i ringen, end tilfældet var før jul. Skidt med, at hun også fjollede lidt... hellere det end at hun keder sig og lunter af sted! Dommeren skrev faktisk "excellent ringtraining" i kritikken!!! 😀

Lørdag den 7. februar 2015

I dag holdt Isabelle fødselsdag, og hun havde bedt sin far om at lægge hus til. Jeg kom til sidst, da jeg skulle hente min far, og det tager altid længere tid end beregnet. Det interessante var, at da vi ankom - med hundene naturligvis - gik Nalle direkte hen til Aline og ville op til hende. Det var som om, han ville sige: "Du har da vist glemt mig, men jeg har ikke glemt, hvor godt jeg havde det oppe hos dig!!!"

Så vi tog en hurtig beslutning og lod Nalle tage med "hjem" til Græsted (vi måtte lige sørge for at hente noget mad mv. til ham). Nalles "reservebror" Jakob har vinterferie - og jeg rejser en uge til Marrakech i Marokko på tirsdag, så det kunne ikke være bedre!

Lørdag den 31. januar 2015

Jeg ved ikke, om det er Aleqa eller mig, der er mest træt efter formiddagens træning... To timer under kyndig vejledning af Jeanette, der trænede os og et par håndfulde andre hunde med mennesker efter Gerard o'Sheas principper! Der er et stykke vej endnu, før jeg for alvor får Aleqa op i gear, men vi knokler videre!

Torsdag den 22. januar 2015

I dag fylder Mille 11 år. En efterhånden ældre dame i fin form, når man tager i betragtning, at det ikke er mere end et halvt år siden, at hun blev ramt af en bil. Vi holder en stram diæt, så hun ikke har for megen vægt at bære rundt på, og hun får tilskud, som skal holde leddene så smidige og sunde som muligt.

Alderen viser sig ved, at hun sover mere og dybere - og at hun ofte prøver at slippe for at skulle ud på de lange gåture. Det sidste er vi heldigvis to om at bestemme! 😀

Mandag den 19. januar 2015

Ulempen ved at lade hundene sove i sengen... Det kan være svært at finde plads til sig selv 🙃

Søndag den 18. januar 2015

Sikke en weekend! Årets første hundeoplevelse var et handler-kursus med en proff handler, Gerard O'Shea. Jeg forstår nu langt bedre, hvordan jeg har "ødelagt" Aleqa, så hun i den grad mangler drive på udstillingerne (især efter sidste løbetid). Men jeg har også fået mig en masse redskaber til forhåbentlig at gøre noget ved det, selv om det bliver lidt af et job. Jeg vælger dog at være optimistisk!

Tina fra Odder og hendes to hvalpe overnattede hos os fra i går til i dag. Super hyggeligt.

Man kan alt i alt sige, at Aleqas fødselsdag i går blev fejret med manér 😀

Torsdag den 1. januar 2015

Godt nytår til alle to- og firbenede!

Vi havde en ganske fredelig nytårsaften - som billedet af Freja og Aleqa viser (jeg har tilsvarende billeder af Mille og Nalle!!). Billedet er taget lige efter midnat, mens det blitzede og bragede løs udenfor. Vi var ude på en ganske kort tur ved 21.30-tiden, mens der var delvis pause i skyderierne - og hundene skældte ud på det, der var. Det, synes jeg, var helt ok.

Måske er forklaringen på roen, at jeg havde givet alle hundene urteproduktet "stresstabletten" fra tyske Grau siden 27. december. Jeg har i hvert fald tænkt mig at vælge samme løsning næste år, så specielt Mille slipper for at være så angst.

Søndag den 28. december 2014

En smuk julesøndag med sol og - en smule - sne har været helt oplagt til en god tur i skoven. Hundene elsker den slags vejr... men mon vi får lidt mere sne denne vinter?

Onsdag den 24. december 2014

Isabelle og Sebastian ville tage et par portrætbilleder til deres morfar - og Aleqa ville selvfølgelig være med. Hun er endda med to gange, da det også er hende på "maleriet" i baggrunden 🙃!

Kennel White Life ønsker alle en glædelig jul!

Søndag den 14. december 2014

Hjemme igen efter en fem dages tur til Amsterdam, hvor Nalle og Aleqa deltog i Holland Cup og Amsterdam Winner Show. Vi delte bil og hotelværelse med Marianne og hendes tre papilloner - vi kendte ikke hinanden på forhånd, men havde fundet hinanden via facebook. Turen gik fint, selv om Nalle og Aleqa hverken vandt eller fik certifikater med hjem. De fik dog begge super fine kritikker - der var bare nogle virkeligt fine bichoner med, som helt fortjent vandt.

Tirsdag den 2. december 2014

Nalle er nu officielt også hollandsk champion😀

Onsdag den 26. november 2014

Nalle er taget med Aline og Jakob hjem på en velfortjent ferie væk fra højløbske tæver. De seneste dage har han bare ligget og klynket eller stresset rundt, mens tæverne har haft travlt med at "parre sig" med hinanden. Billedet er fra i går, hvor han blev så træt efter badet, at han i det mindste fik hvilet lidt... 🤒

Lørdag den 22. november 2014

Freja på ærten? 😀 Hun så nu ud til at ligge ganske bekvemt, så hun er nok ikke en prinsesse 😀😀!

Onsdag den 19. november 2014

I dag har vi haft besøg af fotograf Jens Juul, der ville tage nogle uhøjtidelige og "skæve" billeder af mennesker og hunde. Jeg er meget spændt på at se resultatet. Jens Juul kommer tilbage en anden dag, da han skal bruge nogle billeder til en fotokonkurrence med temaet "hvid" - og så er mine hunde jo oplagte! 🤪

Mandag den 17. november 2014

Aleqas tredje løbetid er startet - et par måneder før forventet, så det bliver ikke til hvalpe i denne omgang (vil jo gerne lige have hende til champion først:-). Da Mille også er i løbetid, skal det nok blive muntert her😋😋.

Tirsdag den 4. november 2014

Selv om jeg temmelig smadret efter weekendens tur til Holland, kørte Sebastian og jeg og alle hundene alligevel til Ringsted for at sige tillykke med fødselsdagen til Mia. Hendes kat Daisy havde lært lektien fra sidst og skyndte sig at fordufte...

Tirsdag den 28. oktober 2014

Sidste gåtur med Jette, inden hun drager til Florida for det næste halve års tid. Lyder tillokkende med sol og varme frem for den vintertid, vi går i møde... Knap 14.000 skridt blev det til i dag - vi må jo se, om vi kan holde takten uden Jette!😉

Fredag den 24. oktober 2014

Efter en uplanlagt og uplanlagt lang tur i Store Dyrehave ved Hillerød (vi kørte min veninde til skadestuen og ville så fordrive ventetiden med en "lille" skovtur) kom jeg hjem til et længe ventet brev: Den officielle bekræftelse på, at Nalle nu er international champion🤩.

Torsdag den 23. oktober 2014

Hundene og jeg har været et par dage i Ringsted hos min guddatter. Vi har været med ude hos hendes hest Pixi, og vi har gået et par gode ture i de "fremmede" omgivelser.

Søndag den 5. oktober 2014

Mens Lone og jeg var til "Kvinder og kunst" i Frederiksborghallen i Hillerød, sad hundene tålmodigt i bilen. Belønningen var en skøn efterårstur i Slotsparken. Masser af hunde at hilse på!

Fredag den 5. september 2014

Som altid et hyggeligt besøg hos Chilina og Steen. Vi fik også gået en god lang tur i Egebæksvang Skov.

Tirsdag den 2. september 2014

Når vi går tur med Jette, er det ingen sag at nå op på 10.000 daglige skridt (for hundene bliver det jo en hel del mere). 15.826 skridt siger skridttælleren i dag🙃

Mandag den 25. august 2014

Selv om det er gået helt forrygende rent udstillingsmæssigt, er jeg glad for, at der nu er en god pause inden næste udstilling. Det har næsten været for meget hen over sommeren - tæt på hver weekend. Så nu skal vi hjem og "hvile på laurbærrene" en stund!

Mandag den 18. august 2014

Solskinsøen? - ha! Hjemturen fra Bornholm her til aften har i hvert fald været 🤒🤒🤒... 2,5 time forsinket inden vi overhovedet forlod øen, og så yderligere ca. tre kvarter, inden vi var i havn i Ystad på grund af blæst og tre meter høje bølger.

Vejret har i det hele taget langt fra været så fint som sidste år, men det er da lykkedes at komme igennem udstillingerne, uden at hundene er blevet helt dyngvåde. Hyggen i Birits udstillingstelt var til gengæld i top.

Onsdag og torsdag gik mest med at ordne hunde - jeg fik klippet Rex, som dog ikke skal udstilles, fordi Gayo har "ædt" hans hale. Jeg kunne ellers godt tænke mig at se, hvordan han ville klare sig. Vi var sent færdige med eftermiddagsudstillingen fredag, men lørdag aften spiste vi (igen) på restaurant Æblehaven med Anneli og Michael, og søndag spiste vi på en ny restaurant på havnen i Nexø med Birit og Mette.

Indimellem har jeg også fået gået nogle gode lange ture med hele hundeflokken!

Onsdag den 13. august 2014

I dag går turen til Bornholm sammen med Karin, Hope, Honey og Joy. Jeg skal kun have Aleqa med - Laura, som låner Nalle til parring, vil gerne beholde ham lidt længere i håbet om, at det også vil lykkes at parre tæve nummer to. Den første er klaret😙.

På  Bornholm skal vi bo i Nexø. Vi har lånt et hus af Mette, som er veninde med Birit, Rex' "mor". Det bliver skønt at se Birit, Hans og Rex igen. Rex bliver jo snart fire år, så han er en voksen mand😀. I mellemtiden har han fået en "lillebror", Gayo, som er fra Karin, da jeg jo ikke har haft hvalpe i år 😥.

Fredag den 8. august 2014

Sebastian har haft Mille til check hos Claus Sloth, som opererede hende sidste år. Hans konklusion var den samme som den hollandske dyrlæges: Mille har formodentlig et trykket ribben fra påkørslen. Det er smertefuldt, men det er trods alt billigt sluppet. Nu får hun noget smertestillende medicin. Det skal nok hjælpe.

Søndag den 3. august 2014

Hjemme igen!

Udstillingsresultaterne fra Bremen står der om andetsteds - her vil jeg bare skrive, at det gik ok at have alle tre piger med på udstilling. Mille lå næsten hele tiden og slappede af i vognen. 

Fredag den 1. august 2014

Det er tid til at tage afsked med vores lille midlertidige bolig i Jannum, Friesland, Nordholland. En dejlig ferie trods ulykken med Mille. Det går fremad med hende, men hun er stadig meget påvirket. Det tog halvandet døgn, før jeg fik hende til at tisse - og endnu nogle timer, før hun også fik klaret det andet. Aldrig har jeg været så glad for at skulle op om natten!

Godt at vi har udstillingsvognen med. Den er så godt affjedret, at vi har kunnet vandre flere ture med Mille i vognen.

Nu går turen så til Bremen!

Tirsdag den 29. juli 2014

Det, der bare ikke må ske, skete alligevel. For et par timer siden blev min elskede Mille ramt af en bil. Hun sprang fra Sebastian, da han tog hende ud af bilen og skulle til at give hende snor på. Vi tog hende straks til en dyrlæge. Tilsyneladende har hun intet brækket og ingen indre blødninger. Men hun har tydeligvis ondt, og dyrlægen ville ikke give hende noget smertestillende. - Det er bedre, at hun bare holder sig i ro, sagde han. Hvor er det svært at se på, at den lille stakkel lider!

Søndag den 27. juli 2014

22.784 skridt siger skridttælleren i dag om udbyttet af vores vandretur (vadetur?) på Vadehavsøen Schiermonnikogg, som betyder noget i retning af gråmunkeøen. Hundene klarede det virkelig flot!

Lørdag den 26. juli 2014

Her skal vi så bo de næste seks dage - i et hus fra 1628! Indretningen er nu ganske moderne lige fra et minikøkken indrettet i en tidligere alkove til trådløst internet🤩.

Fredag den 25. juli 2014

Sebastian har været i Malmö i dag med Nalle, som skal på damebesøg😉. Det betyder så, at vi ikke kan få ham med på ferie - i morgen kører vi til Friesland, Holland, inden vi næste weekend skal være i Bremen, hvor Aleqa og jeg skal på udstilling.

Onsdag den 23.juli 2014

En tredages udstilling i stegende hede i Vejen var helt klart for meget af det gode. Det blev til et par reservecertifikater, inden Aleqa gik død den sidste dag, hvor hun fik excellent, men ikke ck. 

Masser af hyggeligt samvær med Jonna og hendes mand, Tina og Esther - og mange andre - var det vigtigste udbytte af den tredobbelte KSS-udstilling. Vi boede sammen med Tina, Simba og Akita i "Den gamle kostald" var en god basis for dejligt samvær (men 50 kr. pr. hund pr. nat var nu lige i overkanten, synes jeg).

Fra Vejen kørte vi stort set stik nord til Salling til endnu et besøg i Ramallah hos Mette og Mia. Dansk sommerhusferie med perfekt vejr er vel noget af det bedste, der findes. 

Nalle og Aleqa prøvede for første gang at svømme. Vandet var tæt på svømmehalstemperatur, og i mangel af egentlige svømmeveste gav vi hundene deres seler på, så vi kunne holde dem på ret kurs. De svømmede helt af sig selv - og med retning mod land, og det virkede som om, de havde det ok med det. Selvfølgelig var der en del arbejde med at skylle og tørre dem efterfølgende, men at se, hvordan hundene bevægede sig i vandet var det hele værd!

Vi har også været på mange skønne gåture dag og aften langs vandet og i skoven. Og så har vi set Mia ride på islandsk hest. En skøn lille ferie! 😎

Lørdag den 12. juli 2014

Endnu en udstillingsdag i Sverige. Det kostede vist Aleqa et certifikat, at hun manglede lidt "up and go", som dommeren formulerede det, så det blev "kun" til reserve-certifikat. Det er en kamp - især efter pølsebidder i ringen i Vejen for tre uger siden - at få Aleqa til at løfte hovedet, når vi går i ringen. Øv!!

Men vi fik da fejret Nalles internationale championat med boblevin og snacks🙃🙃.

Søndag den 6. juli 2014

Så lykkedes det endelig: På en varm solskinsdag i den smukke Ronneby Brunnspark fik Nalle det sidste cacib, så han nu er international champion. Aleqa blev 3. bedste tæve. På billedet er de sammen med Karins to hunde, Honey og Joy. En lang køretur, men denne gang var det det hele værd!

Søndag den 29. juni 2014

Hundene og jeg har været i Slangerup for at fejre, at min nevø Daniel er blevet student. Familien har fået høns, så der var rigtig noget at tage sig til for hundene. Og så er haven blevet hegnet ind (af hensyn til hønsene), så det gjorde det nemmere at have hundene med.

Søndag den 22. juni 2014

Tja, udstillingsmæssigt gik det måske ikke fantastisk på weekendens DKK-udstillinger i Vejen - to gange excellent, men uden ck. Til gengæld havde Aleqa og jeg en virkelig hyggelig weekend hos og med Tina og Simba. Vi fik snakket om hunde, udstillinger - og alt muligt andet. Skønt!

Fredag den 20. juni 2014

Endnu en udstillingsweekend ligger foran os. Aleqa er nybadet, men inden vi kører til Jylland, skal vi forbi min far, som fylder 82 i dag- Vi skal lige hente en fødselsdagskringle hos bageren...

Fredag den 13. juni 2014

Jeg måtte lige "knipse" Aleqa på et af hendes yndlings-hvilesteder. Jeg bliver gang på gang forundret over hundenes evne til at finde sjove "gemmesteder"🙃.

Søndag den 8. juni 2014

Så er en lang udstillingsweekend ved vejs ende! Fire udstillinger på to dage har været en hård omgang for både mennesker og hunde. Vejret var med os i næsten overvældende grad, men så er det jo godt at have et udstillingstelt, der kan give lidt skygge. 

I går var Nalle med som "tilskuer", mens Mille og Freja var på "ferie" hos Karins mand i Malmø. På grund af togstrejke kørte jeg til Malmø for at hente Karin (næsten for flinkt...) og selvfølgelig også tilbage igen. "Prisen" var, at Mille og Freja kunne være hos Ejnar. Men turen hjem-Malmø-Gørlev-Malmø-hjem kunne jeg altså ikke tage to dage i træk, så i dag blev Karin hjemme - og jeg havde alle mine hunde med til Gørlev. Det gik forbavsende godt. Jeg havde hvalpegården med, så hundene havde lidt plads at røre sig på.

Hvad udstillingerne angår gik det ok: Aleqa blev bedste junior-tæve alle fire gange, bedste junior én gang og fik to juniorcertifikater og ét voksencertifikat. Desværre mangler hun ét juniorcertifikat for at blive juniorchampion - og på næste KSS-udstilling er hun én dag for gammel til at være junior😥. Men pyt - så går vi bare efter det "rigtige" championat!

Mandag den 2. juni 2014

Sikke en fantastisk weekend! Udstillingsresultatet fra i lørdags i Neumünster kan I læse om andetsteds, men Aleqa har virkelig været ude på egen pote! Fredag nød vi det fine vejr og kørte forbi Dybbøl, Sønderborg og Gråsten Slot. Efter udstillingen lørdag var vi på en pæn spadseretur i Neumünster, og i går gik vi Lübeck tyndt. Heldigvis var det relativt køligt i går, så da vi mente, Aleqa havde gået nok, satte vi hende i bilen. 

Hun har opført sig ganske anderledes end normalt, sikkert fordi hun ikke har haft sine "bodyguards" med. Det er en reminder om, at det er vigtigt at foretage sig noget med hver enkelt hund alene, hvis man har mere end én hund!

Lørdag den 10. maj 2014

I morges kørte jeg til Roskilde, satte mit udstillingstelt op og afleverede Aleqa til Tina, der havde lovet at gå med hende. Selv tog jeg til generalprøve på Eurovision Song Contest, så jeg skulle også finde ud af at få Aleqa hjem igen. Heldigvis fortalte Kirsten, Cleos "mor", for et par dage siden, at hun ville tage til Roskilde for at se på, så jeg fik hende til at tage Aleqa med hjem. De to unge damer fik nogle hyggelige legetimer sammen - og nu ligger Aleqa helt udmattet ved siden af mig og sover, mens jeg ser ESC. Vi er begge så trætte, at jeg har beslutte at vente med at give Aleqa et hurtigt "opfriskningsbad" til i morgen, inden vi skal tilbage til Roskilde - det regner jo alligevel ganske kraftigt nu. Heldigvis skal vi ikke så tidligt i ringen i morgen!

Tirsdag den 6. maj 2014

Aleqa i bad - men hun skal også på udstilling i weekenden, og jeg har denne gang besluttet at dele klargøringen op i to - bad og klip i dag, og forhåbentlig bad og blot finpudsning på fredag. Nu må vi se. Hun er så højløbsk, at specielt Freja hopper på hende hele tiden, slikker hende så pelsen bliver noget miserabel at se på. Og Nalle ligger bare og småklynker. Arrgggh!

Mandag den 5. maj 2014

Det er utroligt, så beskidte hvide hunde bliver i det tørre klima, vi har i øjeblikket. Freja er den sidste af hundene, jeg fik badet i denne omgang - og nu er det så allerede tid til at starte forfra😠.

Lørdag den 26. april 2014

Så er Aleqa i den grad i løbetid! Måske er det begyndt for et par dage siden, i hvert fald er der ganske meget blod i dag. Ligesom sidst er hun meget hævet...😙.

Lørdag den 19. april 2014

En dejlig dag i Ringsted hos min veninde Mette. Vi - både mennesker og hunde (og kaninen Kiki) - nød det fine vejr på terrassen, og selvfølgelig gik vi også en lang eftermiddagstur.

Tirsdag den 25. marts 2014

... Og så har Nalle haft damebesøg. Der gik ikke meget mere end fem minutter, fra Gloria trådte ind ad døren, til Nalle fik klaret sin opgave. Nu er det bare at vente og se, om anstrengelserne har båret frugt😀.

Mandag den 24. marts 2014

Nalle er blevet øjenlyst for tredje gang - fri igen!! Så nu er han klar til avl!

Onsdag den 5. marts 2014

Mille har i dag fået fjernet en knude i det ene bryst. Hun har samtidig fået fjernet den dievorte, der flere gange over de seneste år har voldt problemer, fordi pels har afsnøret (og halvt gennemskåret) dievorten. Jeg har bedt om at få undersøgt, om knuden er ondartet - bare for at vide det. Under alle omstændigheder skulle knuden fjernes.

Torsdag den 27 februar 2014

Et dejligt besøg af Kirsten og Cleo på nu 10 måneder. Vi gik en dejlig tur i vores hundeskov - desværre sprang Cleo ned ad en skrænt til det, hun troede  var dejligt grønt græs. Det var det ikke, det var et hjørne af søen dækket af en for årstiden ganske grøn andemad...🤒. Så nu må Cleo hjem i bad!

Søndag den 16. februar 2014

I denne weekend har vi haft besøg af min guddatter Mia. I går kørte vi ned for at hente Mia og se hende ride (altså, hundene sad i bilen imens😉). Og i dag har vi så kunnet fejre Frejas seks års fødselsdag.

Fredag den 31. januar 2014

I dag har vi været i Malmö for at besøge Karin - og for at hente hundemad. Desværre kan vi ikke længere købe James Wellbeloved i Danmark. Så enten skal det købes i Sverige, importeres direkte fra England - eller vi skal finde et andet kornfrit foder, som hundene synes om🤔.

Torsdag den 30. januar 2014

Nalle er blevet lækker lækker! Bad, pels-/hårkur og en klipning. Og da jeg nu var i gang, fik mit eget hår også lige en kur, så nu dufter Nalle og jeg ens! 😀

Fredag den 24. januar 2014

Tillykke til Freja og Nalles hvalpe, der fylder to år i dag!

Onsdag den 22. januar 2014

Det er ikke til at tro det, men min dejlige Mille fylder 10 år i dag. Stort tillykke til hende og til hendes søster Luna i Espergærde.

Lørdag den 18. januar 2014

Så er jeg hjemme igen efter en fantastisk ferie. Aleqa fyldte ét år i går, men jeg var jo ikke hjemme til at fejre fødselsdagen. I stedet har hun fået et ekstra stort kram i dag!. Hendes pels har ikke set en børste eller kam i de forgange to uger, så der er nærmest én stor knude langs hele nakken. Benene er heller ikke for gode - hun er jo ved at få en mere voksen pels, så den filtrer let. Det er hermed bevist!

Onsdag den 1. januar 2014

Godt nytår alle sammen! Det har været et par hektiske nytårsdage for os i Kennel White Life. Alle hundene er blevet badet og klippet, og i dag har jeg afleveret Nalle hos Chilina og Steen, Luna og Rossi i Espergærde. Årsagen? I morgen rejser jeg til São Tomé, en lille østat, der ligger på ækvator vest for centralafrika. Mille skal være hos Isabelle, og Freja og Aleqa hos Rémi. Dem afleverer jeg i bilen i morgen på vej til lufthavnen. Det bliver helt underligt med 14 dage uden hunde...

Onsdag den 25. december 2013

Så er juleaften vel overstået. Vi tilbragte aftenen hos min søster, som har to katte! Det har ikke før været muligt for mig at tage hundene med, men nu skulle det være. Kattene fik tid til at forsvinde, inden jeg slap hundene løs. Hundene snusede rundt en tid efter dem, og min nevø på syv skulle lige lære, at det var bedre ikke at løbe rundt med en legesyg 11 måneder gammel hvalp på besøg. Derefter - stort set ingenting! Hundene fik et par af de gode gnaveben og hyggede sig ellers i vores selskab 😙

KENNEL WHITE LIFE ØNSKER ALLE EN GLÆDELIG JUL SAMT ET VIDUNDERLIGT NYTÅR VELSIGNET MED MASSER AF GODE HUNDEOPLEVELSER!

Fredag den 13. december 2013

Måske er der noget om, at fredag d. 13. er forbundet med uhygge. Jeg synes i hvert fald, det er lidt uhyggeligt, så kort tid glæden over rene hunde varer ved... Men vi havde en dejlig tur i Dyrehaven med Jette, min gåtur-veninde. Men - I'M DREAMING OF A WHITE CHRISTMAS!

Torsdag den 12. december 2013

Tænk at det i dag er lykkedes mig at have fire rene hunde på én gang. To var i bad i dag, og to i går. Hårdt arbejde, men skønt!

Lørdag den 8. december 2013

Vi har tilbragt en dejlig eftermiddag hos Anette, Jan og Frejas hvalp Karla i Ishøj i dag. Aleqa og Karla fandt straks hinanden og tog nogle ordentlige løbeture i haven. Nalle fulgte nogenlunde med, mens Mille og Freja tog sig god tid til at undersøge de nye omgivelser. Tak til Anette, Jan og Karla!

Torsdag den 6. december 2013

Hvad bedre kan man bruge en stormfuld aften til end at få færdigsyet og samlet sofaen, som har stået på højkant i stuen, siden vi flyttede ind (mangler lige at finde ud af at få dækket den blå kant forneden...).

Hundene sørgede straks for indvielsen - jeg lægger et tæppe over hynderne, så de ikke får gravet sig igennem lige med det samme🙃

Onsdag den 27. november 2013

Aleqa og jeg har været til årets sidste ringtræning her til aften. Ud over træningen var der kage og kaffe/te til de tobenede og godteposer fra Brogaarden til de firbenede. En dejlig aften!

Mandag den 28. oktober 2013

Midt i efterårets indtil videre værste storm kørte jeg med agern og smågrene haglende mod bilens tag gennem skoven til Skovshoved Dyreklinik. Mille skulle til kontrol med sit ben, og så måtte jeg jo bare lukke øjnene for de væltede træer i vejkanten. Heldigvis kom vi helskindet frem og tilbage - og heldigvis går det over al forventning med Milles ben til både dyrlægens og min store tilfredshed. Hun er også godt på vej ned i vægt - hun har tabt sig yderligere 300 g siden operationen, så også det går helt efter planen. 

Mille kommer med ud at gå tur, men jeg lader hende kun gå, indtil hun begynder at humpe lidt. Så ved jeg, at hun har gået nok, og resten af turen sidder hun så og nyder livet og udsigten fra min nye udstillingsvogn eller "dog-jogger", som altså også kan bruges til andet end udstillinger.

Mille er stadig ikke stå stærk i bagbenene som før, men vi træner. Og som dyrlægen sagde - det er stadig tidligt. Det vigtigste for mig er, at hun tydeligvis ikke har ondt mere! Freja sørger også for at passe godt på hende!

'Fredag den 27. september 2013

Mille har i dag fået fjernet trådene. Både dyrlægen og jeg er meget tilfredse med hende. Hun støtter på benet, når bare vi går langsomt (hun må stadig kun gå det, der er nødvendigt for, at hun får tisset og pøllet). I formiddags, da jeg havde været ude med de andre hunde, fandt jeg hende sågar i min lænestol. Og hun må ellers hverken hoppe op eller ned!

Mandag den 23. september 2013

Nalle SLIKKER solskin😎

Han er ellers småsløj med hoste siden udstillingen i går. Men det er vel med hunde som med os mennesker, at de let bliver forkølede mv., når vejret pludselig bliver køligere...

Onsdag den 18. september 2013

Så blev det tid for Aleqas første løbetid! De næste tre ugers tid bliver barske for stakkels Nalle...

Tirsdag den 17. september 2013

Mille har i dag fået en korsbåndsoperation. Hun har det efter omstændighederne godt, selv om hun selvfølgelig er påvirket, både af operationen og af morfinen. Jeg havde altså ret i, at der var sket noget  med hendes ben - bortset fra at det ikke var det ben, hun skadede sidste gang, men det andet (det med højre og venstre kan være en vanskelig ting:-). 

Naturligvis overvejede jeg, om det var det rigtige at lade hende operere. Men dyrlægen spår gode chancer for, at hun kommer sig helt. Og for mig var alternativet aflivning, ikke at undlade at gøre noget, da der ikke var tvivl om, at hun har haft voldsomt ondt i benet. Når så dyrlægen sagde, at han ikke kunne se nogen grund til aflivning, var valget jo let...

Fredag den 13. september 2013

Mille har haft det alt andet end godt de sidste par uger. Og meget typisk har min dyrlæge ferie, men vi har fået en tid hos ortopæddyrlæge Claus Sloth på mandag morgen. Jeg tror, at der er sket noget med det ben, hun skadede, da hun faldt ned ad trappen kort tid efter, at vi flyttede ind her for to år siden. I dag har jeg lige så forsigtigt badet og klippet hende, så hun er klar til dyrlægebesøget. 🤨

Torsdag den 12. september 2013

Skønt at have to udstillingsklare hunde! De skal bare lige have et opfriskningsbad på lørdag, så er vi klar til Sofiero på søndag. Jeg synes faktisk, at jeg er sluppet hæderligt fra klipningen af Aleqa.

Tirsdag den 20. august 2013

Sommerens sidste ferie er slut😥. Fem skønne dage på Bornholm med Aleqa og Nalle - og Karin og Pam. Ud over weekendens udstillinger i Rønne fik vi også tid til at vise Karin lidt af Bornholm. Aftenerne efter udstillingerne tilbragte vi i særdeles behageligt selskab med Anneli og Michael. Deres hund Jamila blev BIR søndag - stort tillykke med det!
Vi boede i en helt fantastisk ferielejlighed hos Poul Erik i Snogebæk, en kontakt som en af mine hvalpekøbere havde formidlet. Poul Erik var utroligt hjælpsom - han fik fx lynhurtigt etableret en hundegård, så vi kunne lukke hundene ud.

Vi fik også tid til at klippe Birit og Hans' Rex som tak for hjælpen med at finde overnatning. Rex er Emmas bror, en rigtig dejlig hanhund!

Mandag den 5. august 2013

De sidste seks dage har Emma været på ferie her. Det er i princippet gået fint, omend det tog et par dage, før jeg kunne forlade hjemmet for en kort bemærkning, uden at Emma blev alt for ked af det. Det er også en udfordring at gå tur med fem hunde på én gang!

Mandag den 29. juli 2013

Marianne og lille Gaia har været forbi til klipning og hundesnak. Hvor har Gaia dog et fantastisk temperament!

Mandag den 22. juli 2013

I dag har vi været på besøg hos Emma og Nalles hvalp Yankee og Gitte og Torben til en gang klipning. Yankee tegner til at blive en rigtig fin hanhund!

Onsdag den 17. juli 2013

Ringtræning - Aleqa bliver bedre og bedre til at gå udstillings-pænt!

Torsdag den 11. juli 2013

Hundene og jeg har tilbragt de sidste fire dage sammen med min dejlige veninde Mette og min fantastiske guddatter Mia i deres sommerhus på Salling. Skønne gåture, et par badeture i Limfjorden og en pæn del ren afslapning.

Søndag den 30. juni 2013

Så er jeg hjemme igen efter en vidunderlig uge på fantastiske Santorini sammen med min gode veninde Anne. Min søn og hans kammerat Hjalte har boet i mit hus hele ugen og har passet alle fire hunde. Det ser ud som om alle, både to- og firbenede, har overlevet😀!

Lørdag den 15. juni 2013

Dagens udstilling i Vejen begyndte i flot solskin, men umiddelbart før finalerne passerede det lovede uvejr med regn, lyn og torden for alle pengene. Finalerne blev udsat 5-10 minutter, og så troede udstillingsledelsen tilsyneladende, at uvejret var overstået. Men nej, baby- og hvalpeklassernes bedømmelser blev velsignet med rigelig væde fra oven. Ikke just optimale betingelser for en hvid, stylet pelshund - mildt sagt. Efter det ufrivillige brusebad lignede hun vist mere en pjusket rotte...😥 Og så er det jo let at gætte, hvordan det gik. Men det var da god træning for hende...

Mandag den 10. juni 2013

Det er altid lidt vemodigt, når det er tid til, at den sidste hvalp forlader reden. Men Gaia, White Life's Elizabeth Taylor, får det helt sikkert som blommen i et æg hos familien Telling.

Søndag den 9. juni 2013

Jeg tillader mig at være SKUFFET efter dagens udstilling i Vänersborg i Sverige. Hele den lange køretur forgæves - Nalle fik årets andet svenske reserve-cacib, som vi ikke kan bruge til noget som helst. ØV!! Men Nalles søster Pam fik i det mindste et cacib og er nu international champion. Stort tillykke til hende og Karin - og tak til Karin for lækker middag i Laxbutiken på vejen hjem. 😋

Fredag den 7. juni 2013

Så kom turen til vores lille mand, White Life's Humphrey Bogart alias Yankie, der nu bor hos Gitte og Torben i Kokkedal.

Torsdag den 6. juni 2013

White Life's Audrey Hepburn, Bella, flyttede i dag hjem til familien Mikkelsen i Roskilde.

Onsdag den 5. juni 2013

Som så mange andre har Aleqa fejret Grundlovsdag med havearbejde...

Tirsdag den 4. juni 2013

Tiden er godt vanvittigt hurtigt - i dag var det tid til, at første hvalp skulle flytte hjemmefra. White Life's Grace Kelly alias Cleo har fået et godt hjem hos Kirsten og Niels i Herlev.

Søndag den 2. juni 2013

I dag har vi haft besøg af Coco, en særdeles godmodig blandingshund, til lidt hunde-socialisering. Se billederne i albummet "Emmas hvalpe".

Tirsdag den 28. maj 2013

Når hvalpe har levet den første tid i en lejlighed (med masser af plads), er det ekstra morsomt at overvære deres første møde med frisk luft og græs - og såmænd også lidt regn. Efter et par forsigtige følere tumlede de rundt på græsset og terrassen - med Aleqa som en meget legeglad "nanny".
Køreturen og den friske luft gjorde også hvalpene trætte, så de fik sig også en god lur eller tre i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Søndag den 26. maj 2013

Nu er det jo ikke speciet vanskeligt at blive "bedste baby", når der kun er én tilmeldt i babyklassen - men man deltager jo også kun med en hund på fire måneder for træningens skyld.
Aleqa var noget påvirket af at befinde sig i en sportshal for første gang - og oven i købet være af sted uden de andre hunde. Men hun fandt da hurtigt ud af at charme alle, der gik forbi.
Desværre fik hun i går en lille byld et vist sted, så hun var absolut ikke meget for at gå - indtil dommeren kaldte på hende. Så sprang hun af sted. Måske var det baggrunden for, at hun i kritikken skrev "stor personlighed i lille krop"? Kritikken var i det hele taget særdeles positiv.

Onsdag den 22. maj 2013

For anden gang lykkedes det mig at komme til ringtræning med Aleqa. Denne gang gik det noget bedre end første gang, selv om vi stadig har brug for mere træning sammen. Der var ikke så mange til stede som sidste gang, så det blev til mange gange på bordet og mange "præsentationer" frem og tilbage, i L-form og i T-form. Forhåbentlig betyder det, at Aleqa er lidt mere samarbejdsvillig på søndag i Gørlev end på udstillingen i Roskilde...

Fredag den 17. maj 2013

Endnu en dejlig gåtur langs Mølleåen sammen med vores gåtur-veninde Jette, der i dag havde et "plejebarn" af blandingsrace med.

Søndag den 5. maj 2013

Tidligt op to dage i træk og af sted med alle fire hunde - ja faktisk fem, fordi vi på vejen hentede Nalles søster Pam. Årsag? Dansk Kennel Klubs udstilling i Roskilde, Aleqas første! Hun fik en super kritik begge dage, dog kun karakteren "lovende" lørdag, fordi hun ikke helt ville gå. Hvad kan man da forlange af en 14 uger gammel hvalp?? Sådan tænkte dommeren om søndagen heldigvis - han gav karakteren "særdeles lovende" på trods af, at den lille dame gik endnu dårligere end lørdag. Hvorfor gå, når man hellere vil sidde? Det er da rigtigt, at hun "needs more handling classes", som lørdagens irske dommer sagde. Og det er selvfølgelig også planen...
Nalle fik desværre ikke det ønskede cacib, hvad jeg nu heller ikke havde ventet. Hans kritikker var ellers ok.

Lørdag den 27. april 2013

Som endnu et led i forberedelserne til udstillingen i Roskilde næste weekend fik jeg i dag klippet Aleqa. Hun skal selvfølgelig i bad lige før udstillingen, men når jeg nu skal have to hunde med, må jeg prøve at fordele arbejdet lidt over flere dage. Aleqa stiller jo op i babyklassen, så det er udelukkende for træningens skyld.
Desværre har hun kløet sig næsten uafbrudt siden vaccinationen sidste fredag, så hun har snart ingen pels på nakken. Øv!

Onsdag den 24. april 2013

Aleqa og jeg har her til aften været til ringtræning for første gang. Selv om hun nok helst ville lege med de andre hunde, klarede hun faktisk træningen langt bedre, end jeg havde forventet. Jeg har nemlig ikke været så flittig med den form for træning herhjemme...🤭

Fredag den 19. april 2013

Aleqa er lige blevet vaccineret og dyrlægechecket. Så er det vel ok at være lidt træt?!

Torsdag den 18. april 2013

I dag har jeg været hos Emma hele dagen. Vi har gået ture, nusset hvalpe og slappet af sammen. Heldigvis tyder alt på, at problemerne med diarré er helt overstået. Vi er i gang med ganske langsomt at gå fra skånekost til hvalpefoder. Emma er noget mager at se på, men hvalpene tager jo også godt fra.

Fredag den 12. april 2013

Anne og jeg har været i telefonisk kontakt i timevis i løbet af ugen (og i går aftes var jeg inde hos hende). Desværre har Emma fået noget diarré, så jeg sendte hende og Anne til dyrlægen i dag. Han mente, at hun har fået tarmbetændelse. Så nu står den på antibiotika, skånekost og Zoolac.

Torsdag den 11. april 2013

En dejlig eftermiddag med besøg af Chilina med Milles søster Luna og hendes søn Rossi.

Tirsdag den 9. april 2013

Når telefonen ringer klokken lidt før tre om natten, ved man, at der er "ugler i mosen"! Annes meddelelse - "Der er kommet en hvalp!" faldt i et lettere panisk tonefald. Heldigvis havde Emma helt styr på situationen og havde 'klaret' både fosterhinde og navlestreng, så jeg kunne stille og roligt bede Anne checke, om der var frie luftveje, checke køn (det gik ikke helt godt😉),mærke hvalpen og 'fange' moderkagen. Og så være klar til næste hvalps fødsel. Faktisk var jeg fødselshjælper pr. telefon til de næste to hvalpes fødsel. Så smuttede jeg i tøjet, bad Sebastian lægge sig hos hundene, så vi kunne undgå gøen og dermed naboklager - og drønede til Hellerup (hastighedsgrænsen på motorvejen midlertidigt suspenderet på grund af tidspunktet og behovet for at nå hurtigt frem😎).
Jeg nåede da også frem tids nok til at kunne byde den fjerde hvalp velkommen til verden! Og så kunne jeg korrigere Annes notater angående hvalpenes køn😀.
Lidt pudsigt kom der en modekage efter hvalp nummer tre - og to efter den sidste hvalp. Men så kunne vi da konstatere, at Emma ikke havde spist nogen.
På det tidspunkt, hvor mange var ved at være på vej til arbejde, kunne jeg køre hjem til fire sovende hunde og tage mig en lille morgenlur!

Fredag den 5. april 2013

Jeg har lige fået dette skønne billlede af en højgravid Emma. Nu kan der vist ikke være længe igen!

Søndag den 31. marts 2013

Tænk at Aleqa allerede har været her en uge! Det er skønt at se, hvordan de voksne hunde har "adopteret" hende på hver deres måde. Selv Mille har såmænd fået genoplivet sit legesind. Freja er helt klart den mest omsorgsfulde, mens Mille opdrager og Nalle bare ser en legekammerat i sin lille datter😀.

Onsdag den 27. marts 2013

Så er Aleqa forsikret - og hun er tilmeldt sin første udstilling i Roskilde i starten af maj. Håber det så er blevet forår!
Aleqa er dygtig til at tisse og pølle udenfor, men helst i sneen, så jeg er spændt på at se, hvad der sker, når sneen forhåbentlig snart smelter😎

Tirsdag den 26. marts 2013

Hele banden ind i bilen og så af sted til Ringsted for at besøge min veninde Mette og min guddatter Mia. Mia havde en veninde på besøg, så efter en hel eftermiddag i selskab med to tolvårige  var der især én, der var træt!

Søndag den 24. marts 2013

Uha, uha, det er slet ikke til at forstå, at der er gået en hel måned, uden at jeg  har fået skrevet her i dagbogen. Og det er ikke fordi, der ingenting er sket her i Kennel White Life:
- Det er nu helt sikkert, at Emma skal have hvalpe
- Nalle er blevet klubchampion i Klubben for Små Selskabshunde (se udstillinger)
- Og så har vi fået et lille nyt familiemedlem, idet "Lady Madonna" er flyttet ind hos os. Lige nu hælder jeg til, at hun skal hedde Aleqa, opkaldt efter den nyvalgte første kvindelige landstyreformand i Grønland!

Lørdag den 23. februar 2013

Den dejlige lille tøs på billedet hedder Lady Madonna, fyldte fem uger i torsdags - og er resultatet af Gloria og Nalles "lagengymnastik" i november!
Jeg har været på besøg hos hende, mor Gloria, Karin og alle hendes andre hunde i eftermiddags. Mille, Freja og Nalle slappede af i bilen, mens jeg nød at nusse en lille hvalp. Hun ligner sin far på ét afgørende punkt: hun elsker at ligge på skulderen og putte sig ind til halsen!
Vi havde en masse hundemad med i bilen, som Karin og jeg har bestilt sammen fra James Wellbeloved. Vi er også gået i gang med at teste et par af fodervarianterne derhjemme. Indtil videre med godt resultat - især Nalle er vild med foderet, specielt varianten med fisk og grøntsager.

Lørdag den 16. februar 2013

Det går lige op for mig, at jeg helt har glemt Frejas fødselsdag i dag! Fem år fylder hun såmænd... Stort tillykke til min dejlige pige - og hendes tre søskende!

Lørdag den 9. marts 2013

Så blev det tid til årets første udstilling, Dansk Kennel Klubs udstilling i Fredericia. Desværre kunne dommeren ikke lide de hanhunde, han så - ingen fik CK. Nalle og én hanhund mere, Simba, fik dog excellent. Så det blev ikke til det eftertragtede og manglende cacib til Nalle. Men vi prøver igen, når Nalle forhåbentlig har fået lidt mere pigment på næsen. Han er desværre så vinterbleg som aldrig før (selv om det til min store undren ikke var det, dommeren kommenterede). Men det er vel ikke så underligt, når man tænker på, hvor lidt solen har skinnet hen over vinteren.
Selv om udstillingsresultatet ikke var som ønsket, var det rigtig hyggeligt  at have Mia, min guddatter med på udstilling. Det er hende, der har taget billedet😉. Jeg er i øvrigt meget imponeret af, hvor god hun er til at forstå Karins svenske!
Nok var det udstillingsdag, men der var også en anden pligt at passe for Nalle. Emmas løbetid toppede nemlig også i dag, så på vejen hjem fra Fredericia hentede vi hende, og minsandten om ikke parringen lykkedes! Vi tog mad til os mennesker med hjem, og mens vi spiste, var Emma meget optaget af Karins hunde. I al ubemærkethed så Nalle sit snit til at klare sin dont...
Nu er det bare at vente og se, om der kommer noget ud af anstrengelserne!

Torsdag den 7. marts 2013

En fantastisk, men hård dag med klipning af Nalle. God hjælp fra Alice....😀

Onsdag den 6. marts 2013

Tre rene hunde senere er man lidt flad. En spændende dag venter i morgen...

Torsdag den 31. januar 2013

Det er utroligt, så præcise tæverne kan være, når det gælder løbetid! Der er i hvert fald noget, der tyder på, at Emmas løbetid er ved at begynde. Og vi havde regnet med 1. februar!

Fredag den 25. januar 2013

Nu ligger det fast: næste kuld hvalpe bliver med Emma som mor og Nalle som far. I dag har vi været på besøg hos Anne og Emma for at få de sidste detaljer på plads. Så er det bare at vente på, at den lille dame kommer i løbetid!

Tirsdag den 22. januar 2013

Mille kan i dag fejre sin ni års fødselsdag - og nyder dagen i min gode lænestol! Det er ikke til at fatte, så hurtigt de ni år er gået. 🤩

Torsdag den 17. januar 2013

"Er du ikke snart færdig?"

Freja har været i bad og er blevet klippet, så nu mangler jeg bare Nalle.... Det bliver vist først i morgen.

Tirsdag den 1. januar 2013

Godt nytår alle sammen! Håber ikke, at nytårsaften har været alt for slem for jeres hunde. Vi kom igennem aftenen i går med god hjælp fra Bachs blomstermedicin (antistress-/antichok-dråber. Specielt Mille giver god mening til udtrykket "hunderæd". Jeg sad med hende på skødet det meste af aftenen - bag nedrullede persienner og med god musik. Så gik det nogenlunde...

Mandag den 24. december 2012

Det har været nogle noget hektiske dage, hvor jeg ud over at skulle give alle hundene en gang julegrooming og -bad også har knoklet for at klare den sidste oprydning i mine forældres hus i Birkerød, så vi kan holde jul dér en sidste gang. Men nu er alle juleindkøbene klaret, huset er pyntet op - og Nalle tager sig et velfortjent hvil😉.

Glædelig jul til alle vores hundevenner i nær og fjern!

Mandag den 10. december 2012

Så er vi (endelig) hjemme igen efter en forrygende udstillingsweekend i Kassel - og en noget strabadserende hjemtur!
Nalle blev to gange BIR og fik dermed også endnu et CACIB (se udstillingsresultater). Det var sådan set den eneste grund til at tage på udstilling i Tyskland, da han jo allerede er tysk champion, så CACIB'et i sig selv var et tilfredsstillende resultat. Alt andet var "krydderi".
Jeg fik også prøvet at gå opdrætterklasse for første gang (Karins opdræt). Det var noget af en udfordring med 10 måneder gamle Hope, der sprang over og under de andre i stedet for at gå pænt. Men sjovt at prøve.
Som tidligere skrevet havde vi heldigvis også tid til andet end udstillingerne - det var faktisk første gang i mit liv, at jeg var på et tysk julemarked. Glühwein og helstegte champignoner er bare mums!

Fredag den 7. december 2012

En lille hilsen fra julemarkedet i Kassel - her ser I mig med Nalle (travlt optaget af noget bag mig), Pam og Hope. Nu skal vi tilbage til hotellet for at bade hunde, så vi er klar til udstillingen i morgen og i overmorgen!

Torsdag den 22. november 2012

Så har Karin hentet Gloria - det føles helt tomt. Det blev kun til den ene parring, så vi må håbe, at der har været et ordentligt "skud i bøssen".

Mandag den 19. november 2012

Bedst som jeg var ved at opgive håbet om, at Nalle skulle fatte mere end bare en minimal interesse i Gloria, lykkedes det! Jeg tog Gloria med i bilen, da jeg skulle til træning, og det hjalp åbenbart til at skabe en nyhedens interesse. Da jeg kom hjem, lod jeg Nalle og Gloria få lidt tid på egen pote ude i haven, og pludselig lød et skrig - og hundene hang sammen. Gloria gjorde ellers, hvad hun kunne, for at slippe fri, men så var det bare om at holde hende fast. Dejligt at der endelig skete noget. Vi prøvede jo i foråret, hvor Nalle nærmest virkede bange for Gloria, men denne gang viste han sig altså som et rigtigt mandfolk! 😉

Lørdag den 17. november 2012

Vi har været i Tølløse hele dagen hos gode venner til - forsinket - mortensand. Eftersom Nalle har besøg af Karins Gloria, der kom i torsdags, havde jeg hele fire hunde med. De opførte sig nu eksemplarisk! Desværre er Nalle stadig ikke specielt interesseret i Gloria...
Gloria er en skøn hund at have besøg af (bortset fra at hun lagde ud med at tisse i min seng😠). Hun har hurtigt fundet ud af at knytte sig til mig, følger mig overalt i huset og ligger gerne ved mine fødder eller på skødet.

Mandag den 5. november 2012

Puha, det bliver altså sidste gang, vi tager sådan en tur, uden at have en ekstra chauffør med. Men turen til Holland var ikke forgæves for Nalles vedkommende - tværtimod. En titel som BOB - "best of breed" eller bedst i racen, et hollandsk CAC (certifikat) og allervigtigst et CACIB (internationalt certifikat), som er endnu et skridt på vejen mod, at Nalle en dag bliver international champion (kræver fire CACIB'er fra mindst tre forskellige lande og tilkendt af mindst tre forskellige dommere).
Vi boede på hotel i Delft lige ved siden af en gigantisk park, hvor vi gik tur i fredags. Vi var også et smut inde i det centrale Delft, som er en typisk hollandsk by med en central markedsplads, en katedral (eller to) og et utal af kanaler. En smuk by selv i småregn.
Hele lørdagen gik med udstillingen i Bleiswijk, fordi vi jo gik videre til finalen. Og Nalle og hans søster Pam var også med i parklassen, hvor de blev nummer 5.

Fredag den 26. oktober 2012

Hjemme igen efter en enkelt overnatning hos min guddatter Mia i Ringsted. Hendes mor skulle på kursus, så jeg tog med Mia til svømmestævne i går aftes. Mens hun varmede op, gik hundene og jeg en tur - og så måtte hundene vente i bilen, til vi var færdige. Til gengæld var de fyr og flamme, da vi kom hjem til Mia - som har kat! Det kunne hundene selvfølgelig lugte, så de ledte og ledte, men katten foretrak at holde sig væk.
Efter at vi havde sendt Mia i skole her til morgen, gik vi en tur i det dejlige, men kolde solskinsvejr, inden vi kørte hjem.

Søndag den 14. oktober 2012

Endnu en udstillingsweekend, denne gang i Herlufmagle. Lørdag efter bedømmelserne havde vi Halloween-hygge, og alle fik en fin roset med hjem.
Nalle blev nummer tre i bedste han lørdag og nummer fem søndag - men begge dage fik vi klub-certifikater med hjem som den bedst placerede championhan, der ikke er klubchampion i forvejen. Der skal fire klubcertifikater til at blive klubchampion, så der er et stykke vej endnu.

Fredag den 5. oktober 2012

Hvad bedre kan man bruge en regnvejrsdag til end at bade og klippe hunde? Det gik lidt stærkt med Mille til sidst, men dejligt i det mindste at have tre helt rene hunde. Klipningen kan jeg altid rette til!

Mandag den 17. september 2012

Så er optagelserne af Lego Friends-reklamefilmen i hus. Freja fungerede perfekt som "pjusket Legohund" - og de to andre piger, Amanda og Jordana, var helt vidunderlige. Se billederne i det særlige fotoalbum!

Søndag den 16. september 2012

Det siges, at man skal lære noget nyt hver dag. I dag må det for mit vedkommende være, hvordan man får en hund til at sidde pænt mellem to fremmede piger (Amanda og Jordana) - og at elske det. Som med al anden træning handler det om masser af godbidder.

Og hvorfor skulle Mille og Freja så lære det? Jo, i mandags var vi til casting på en reklamefilm for Lego Friends, og Legos repræsentant mente, at det var smart, at jeg havde to hunde - for så kan vi se på dagen, hvem der fungerer bedst.

Dagen er i morgen, hvis altså vejret er med os. Det bliver spændende at se, hvordan optagelserne foregår - og om Mille eller Freja kan leve op til forventningerne.

Heldigvis er Betina fra Dogwise, som trænede hundene i dag, også med i morgen!

Lørdag den 8. september 2012

Nalle og jeg har haft en hyggelig - og for Nalles vedkommende travl - eftermiddag i Tivoli, hvor vi deltog i raceparaden i forbindelse med "hundens dag". Normalt har hunde ingen adgang i Tivoli, men én dag om året åbnes haven for vores firbenede venner. Det er Dansk Kennel Klub, der sammen med Tivoli står bag arrangementet.

Efter raceparaden var der dog dancing og en præsentation af "modehunde gennem ti årtier" på Plænen. Gæt hvilke hunde, der regnes for 2010'ernes modehunde?! Under ét kaldes de middelhavsracerne.

Søndag den 2. september 2012

Atter en weekend tilbragt i mine forældres hus i Birkerød med oprydning. Hundene tager det forholdsvis pænt, selv om Nalle af og til finder det lidt kedeligt. Så må vi holde pause og gå en tur - eller besøge "morfar"!

Søndag den 26. august 2012

Så er Freja også ren og fin igen... Det er en nydelse, hver gang det lykkes at være omgivet af tre rene og helt hvide hunde. Og det ser ud til, at hundene er glade for det nye tæppe, jeg købte i Leipzig.

Torsdag den 23. august 2012

I skal lige se, hvor fin Mille er blevet efter et bad og en let klipning... 

Mandag den 20. august 2012

Det har været en varm hjemtur fra Leipzig med op til 33 grader uden for bilen - godt vi har aircondition! Denne varme var nu for intet at regne mod den "mur", der ramte os i går, da vi kom ud efter udstillingen. Bilens termometer viste 38,5 grader - i skyggen! 

Udstillingen er egentlig gået fint, selv om vi måtte "nøjes" med et enkelt CAC til Nalle. Det rækker til, at han bliver tysk champion. Desværre blev han "kun" samlet nummer to, så intet CACIB... I parklassen gik Nalle og Pam pænt i det nye par-kobbel, men vi blev nu ikke placeret blandt de tre bedste.

Torsdag den 16. august 2012

Så er det tid til at drage hjemad efter endnu en skøn uge i Småland. Som I kan se, har "vi" læst flittigt. Gad vide om hundene forstår japansk...

Selvfølgelig har vi også gået mange og lange ture - helt vidunderligt og bedre og bedre i takt med, at vejret også blev varmere😎.

Der er flere billeder i fotoalbummet!

Lørdag den 11. august 2012

For en enkelt dag har Nalle og jeg afbrudt vores "læseferie" i Småland for at tage over "grænsen" til Blekinge - nærmere bestemt Ronneby, hvor der hvert år bliver afholdt en lille udstilling i den hyggelige Ronneby Brunnspark. For anden gang denne sommer endte Nalle som bedste han og denne gang oven i købet som bedst i racen. Og for anden gang var det "kun" en national udstilling, så intet CACIB...

Mandag den 6. august 2012

En lille advarsel til alle, der agter sig til Sverige: Se lige i din hunds pas om ALT er udfyldt korrekt!!!

Tolderne ved Øresundsbroen kørte i lørdags razzia mod alle danskere med hunde i bilen. ALT blev checket - og jeg blev sendt retur, fordi datoerne for hundenes id-mærkning mangler i deres pas!!! Jeg er ellers rejst ind og ud ad Sverige mindst 50 gange med hunde og har vist deres pas mange gange uden problemer. Måske har jeg bare ikke en lige så veludviklet fantasi som en tolder, men jeg kan ganske enkelt ikke se, hvordan jeg skulle have fusket med id-mærkningerne og vaccinationerne - han checkede jo chip og øretatovering, og alt var i orden - det var sandelig de rigtige hunde, jeg havde med. Min dyrlæge, som jeg jo måtte ringe til i dag, mente, at de ikke kunne afvise på den baggrund, men sket er jo sket. Jeg må se, om jeg orker at klage. 

Nå, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg havde ikke datoen for Milles id-mærkning, så jeg brugte anledningen til igen at få kontakt til Mette, som jeg i sin tid købte hende af. Rigtig hyggeligt!

Har du købt en hvalp hos mig, kan du altid ringe og få oplysninger, der måtte mangle...

Søndag den 5. august 2012

Stakkels Nalle. Næsten seks uger med først Freja og siden Mille i løbetid (det skulle have været omvendt, men naturen eller hormonerne ville det sådan). Og det uden at han har fået lov til "noget". Nu er det heldigvis ved at være slut med at skulle have "kyskhedsbælte" på for denne gang😀!

Onsdag den 1. august 2012

Selv en ganske kort ferie på bare tre dage kan gøre virkelig godt! Hundene og jeg er netop kommet hjem efter et lille besøg hos min gode veninde Mette og hendes datter Mia, min guddatter. Og selvfølgelig Mias kanin Coco, som hundene var særdeles interesserede i!

Selv om vi ikke havde det bedste vejr (dansk sommer!), har vi nydt at gå ture langs stranden - og jeg har været til travløb for første gang i mit liv (dog uden hunde). Jeg må i øvrigt nævne, at Mia er suverænt god til "Vild med dyr"-spillet!!

Søndag den 8. juli 2012

Bedst som jeg troede, at vi endnu en gang skulle komme tomhændede hjem fra en svensk udstilling.... På den internationale udstilling i fredags i Tvååker - i regn og med dommerændring til en svensk dommer (!) - havde Nalle et for rundet brystparti og gik dermed med for løse bevægelser i albueleddene eller noget i den stil.
Lørdag til den nationale udstilling var alle fejlene imidlertid på mirakuløs vis forsvundet - selv vejret var meget bedre. Se bare, hvad den irske dommer, James Newman, mente om Nalle: "Very pretty male, lovely head and espression, excellent dark pigment, correct tailset, good length of neck, good spring of rib, excellent movement. Very nice outline on the move". Jeg havde selv en fornemmelse af, at han gik helt fantastisk, og inden jeg så mig om, var han placeret som bedste han og fik dermed sit første svenske certifikat. Fordi han allerede er dansk champion, skulle han bare have det ene svenske certifikat for også at blive svensk champion. Selv om det var den bedste tæve, der endte som bedst i racen, er jeg ovenud tilfreds med resultatet og ikke mindst med Nalles præstation😀! Man kan sige, at det havde været bedre at vinde om fredagen, fordi Nalle så havde fået et internationalt certifikat, men med lørdagens resultat kæmper vi videre, Nalle og jeg, fulde af selvtillid🙃!!

Onsdag den 4. juli 2012

Så er hundene og jeg hjemme igen efter seks skønne dage på Bornholm. Vi har besøgt gamle venner, gået lange og mange ture, siddet på klipperne og nydt solnedgangen, spist røgede sild - og selvfølgelig var vi også forbi hundeudstillingen i Rønne, dog uden at få "noget med hjem". Alt i alt en perfekt lille sommerferie, men vi har heller ikke andre ferieplaner for sommeren....

Fredag den 22. juni 2012

Den sidste uge har jeg haft besøg af tre gange hvalpekøbere med hvalpe, som jeg har klippet. Jeg er generelt rigtig godt tilfreds med hvalpene! Den ene af hannerne har den mest fantastiske pels, jeg nogensinde har set på en knap fem måneder gammel hvalp. Han kunne blive en fin udstillingshund, men er helt sikkert selv godt tilfreds med at være familiehund:-D

Fredag den 15. juni 2012

Se bare - det ser næsten ud som om, Freja smiler! Måske er hun bare godt tilfreds med at have været i bad. Jeg har endnu en gang klippet hendes pels ned - den er stadig ikke i specielt god stand efter hvalpene.

Tirsdag den 29. maj 2012, aften

Som I kan se, har jeg ikke pakket ud efter turen til Aalborg. Og Freja skal ikke nyde noget af, at jeg tager af sted igen uden hende...😀

Tirsdag den 29. maj 2012

Fem udstillinger på to dage og én time (mandag formiddag på vej hjem) i 28-30 graders varme var noget af en udfordring. Men man må sige, at udbyttet af KSS' firedobbelte udstilling og DKK Kreds 7's nationale udstilling i Aalborg var anstrengelserne værd. Nalle blev bedre og bedre til at gå på græs uden at "hoppe" og kan nu endelig kalde sig dansk champion (se udstillingsresultater). På billedet her er det opdrætter Karin Laursen, der viser ham frem.
Som aftalt havde jeg også Trille, White Life's Princess Tiana, med til Aalborg. Hun havde en pragtfuld weekend sammen med Karins Hope, som er præcis på alder med Trille. Det var utroligt at se, at de to babyer efter de to lange udstillingsdage - hvor vi to- og firebenede voksne var helt udkørte - fik fornyet energi og tog sig nogle gevaldige løveunge-slagsmål i kravlegården eller på hotelværelset.
A propos hotelværelset - da jeg bookede, havde jeg ikke lige tænkt på, at der jo var pinsekarneval i Aalborg om lørdagen. Ikke videre smart med et hotelværelse midt i centrum, hvor vejen var afspærret til kl. 20... Og så var det helt umuligt at tage hundene ud i den suppedas af øl, urin og glasskår, der prydede gaden! Jeg må indrømme, at jeg sneg mig til at lufte hundene i hotelgården - og ellers klarede de sig ved at tisse på den ble, vi klogt nok havde lagt på gulvet.
Selvfølgelig ærgede jeg mig nok en gang over at have solgt min lille prinsesse. Hun fik udelukkende SL - særdeles lovende - og fine kritikker, selv om hun ikke er så "færdig" som legekammeraten Hope. Mandag blev hun oven i købet BIR baby, men bedømmelsen på denne DKK nationale udstilling var i øvrigt noget spøjs. Det var nu heller ikke primært derfor, vi valgte at tage denne udstilling med, men for at hilse på et par andre bichon-folk, som ikke var med lørdag-søndag. Bichonerne var først i ringen, så det passede lige med, at vi kunne klare udstillingen på en times tid om formiddagen, hvor vi alligevel var på vej hjem. BIS-finalerne skippede vi - vi skulle jo lige køre 550 km (hjem via Malmö for at sætte Karin af).
Tillykke i øvrigt til Karins Pam, der blev klubchampion, og til Hope, der blev én gang BIS baby 1!

Søndag den 6. maj 2012

En todages udendørs udstilling i Roskilde har været noget af en kold fornøjelse. Til gengæld har resultatet været ok. Tiana/Trille blev bedste baby både lørdag og søndag - hun var også den eneste - med virkelig fine kritikker. Endnu en grund til at fortryde (med hjertet, ikke hovedet), at jeg har solgt hende...
Nalle fik endelig sit første danske certifikat. Måske lykkes det alligevel at blive dansk champion en dag? Hans søster Pam blev dansk champion i dag.

Fredag den 4. maj 2012

I formiddags havde vi besøg af to af Frejas hvalpe, Nicko og Jasmin, som kom for at få klippet kløer. Efter frokost kom Trille, som blev stylet til weekendens udstilling. Dejligt at Nalle er klar efter besøget hos Alice i går! Jeg indrømmer gerne, at hun er bedre til at klippe ham, end jeg er😀!

Onsdag den 2. maj 2012

Nalle skal til hundefrisør Alice i morgen for at blive fin til Roskilde, og derfor skulle han have den helt store badetur. Det betyder, at jeg nu for en gangs skyld har tre rene og hvide hunde - og for Mille og Frejas vedkommende også nyklippede hunde. SKØNT!!

Tirsdag den 1. maj 2012

Mille, Freja og Nalle har taget det pænt, at Tiana ikke er her mere. Nalle er den eneste, der har ledt efter hende. For at adsprede hundene (og mig selv) har vi tilbragt formiddagen i Dyrehaven sammen med min veninde. En skøn måde at nyde det pragtfulde vejr på.🤩

Søndag den 29. april 2012

Jeg har i dag truffet den særdeles vanskelige beslutning at sælge Tiana. Jeg har i længere tid arbejdet på forskellige scenarier for, hvordan jeg kunne beholde hende - uden at have fire hunde at passe hele tiden. Min idé var en form for "deleordning" med nogle af mine venner (flere forskellige har været i spil), men tidspunktet var ikke det rigtige. Og så dukkede de ideelle købere op, Katrine og Søren, som er nogle søde unge mennesker, der måske oven i købet kunne tænkes at få smag for udstillingslivet. Jeg har stillet som betingelse, at jeg kan tage Tiana (eller Trille, som hun nu kommer til at hedde) med på de kommende udstillinger i Roskilde og Aalborg, hvor jeg allerede har meldt hende til. Katrine og Søren er heldigvis med på den og kommer selv til Roskilde for at overvære begivenheden.

Torsdag den 19. april 2012

Hele hundefamilien og jeg har tilbragt eftermiddagen hos Chilina og Steen samt Milles søster Luna og hendes søn Rossi. Vi var også forbi Ulla og Frida - Frida er Rossis søster og dermed Frejas kusine - og hun var meget glad for Tiana. Det blev til vilde løb rundt i haven til stor morskab for både hundene og deres mennesker.

Tirsdag den 10. april 2012

Hvor skønt! Nu er både mor og sidste hjemmeboende datter nybadede og nogenlunde præsentable😀

Mandag den 9. april 2012

Ved et tilfælde opdagede jeg, at Dansk Kennel Klub har indført en babyklasse for hvalpe mellem tre og seks måneder til de internationale udstillinger. Da jeg ikke ved, hvor lang tid endnu jeg har Tiana, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at tage hende med på udstilling i Roskilde i starten af maj. Første tilmeldingsfrist er overskredet, så det var lidt dyrt at melde hende til, specielt fordi resultatet for den aldersklasse ikke tæller noget som helst. Men pyt...

Lørdag den 7. april 2012

Tidligt i morges flyttede Jasmin - White Life's Princess Jasmin - hjem til Tina og Rasmus. Derefter var det tid til noget andet end hund, nemlig påskefrokost med familien. De tre voksne hunde og lille Tiana nød nu også det familiære samvær!

Torsdag den 5. april 2012

Det meste af dagen har vi haft besøg af Karin og hendes højløbske tæve Gloria. Meningen var naturligvis, at Nalle skulle tage hendes dyd, men af en eller anden grund virkede han nærmest bange for hende - halen mellem benene og ind under en stol eller ind i buret. Måske var han utilpas - han havde ikke spist noget om morgenen, eller måske blev han forstyrret af Mille, Freja, hvalpe og Emma, som vi passer. Måske sendte Gloria ham nogle hundesprogske signaler om, at han skulle holde sig væk. Eller måske var det ganske enkelt ikke det rette tidspunkt?
I hvert fald måtte Karin og Gloria tage hjem med uforrettet sag.
PS - billedet er fra udstillingen på Öland i september sidste år.

Onsdag den 4. april 2012

I dag flyttede Simba, White Life's Prince Naveen, hjem til familien Olsen/Jørgensen i Virum. Med to drenge i "legealderen" skal han nok få det sjovt😀. Jeg måtte ganske rigtigt give ham et bad igen inden afhentningen, men da jeg jo havde gjort forarbejdet, tog det ikke lang tid. Udmærket, da vi samtidig skulle tage imod Emma, som skal være hos os i påsken, fordi hendes mor skal på en sen skiferie.

Lørdag den 31. marts 2012

Efter Anette og Jan var taget af sted, besluttede jeg at bade og klippe den sidste hvalp, Prince Naveen. Han må nok have en omgang igen, inden han bliver hentet på onsdag, men nu kan jeg selv få lov at nyde ham og hans nye fine look nogle dage!

Lørdag den 31. marts 2012

Endnu et farvel (eller på gensyn), denne gang til Carla, White Life's Princess Rapunzel, som nu skal bo hos Anette og Jan. Især Anette har glædet sig som et lille barn til den store begivenhed🙃. På billedet får Carla den sidste finpudsning af Freja.

Fredag den 30. marts 2012

I dag er Niño, White Life's Prince Aladdin, flyttet hjem til Tina og Tobias, badet og nyklippet... Efter vi havde sagt farvel, tog jeg mig gevaldigt sammen og fik badet og klippet alle tævehvalpene!

Torsdag den 29. marts 2012

Alt kan åbenbart bruges som sovested. Her er det Jasmin, der har fundet sig til rette i min te-varmer!

Tirsdag den 27. marts 2012

Hvalpene er ni uger gamle i dag - og det var tid til at klippe kløer og veje tumlingene. Hele den procedire tog åbenbart hårdt på min mindstemand, Aladdin, så han faldt i søvn og sov ganske udmærket i den skål, jeg bruger, når jeg vejer hvalpene. Han vokser i øvrigt hurtigt nu og vejer præcis 1600 gram - det kan være svært at nå at aflæse vægten, før hvalpene hopper ud af skålen, men det gik jo ganske nemt med Aladdin😀

Søndag den 25. marts 2012

Jeg kom pludselig i tanke om min agility-tunnel - frem kom den til stor fornøjelse for Nalle og hvalpene. Hvalpene er overhovedet ikke bange for den. De drøner igennem eller lægger sig inde i tunnelen og får den til at rulle rundt. Super træning!

Lørdag den 24. marts 2012

Så oprandt den på en gang sørgelige og glædelige dag, hvor første hvalp flyttede hjemmefra. Louis (White Life's Prince Eugene) skal bo hos Peter og René i Karlslunde.
Han tog det pænt at blive badet og klippet i går - men han blev godt nok træt!

Torsdag den 22. marts 2012

Nu er hvalpene helt klar til at flytte hjemmefra! Vi har været hos dyrlægen til vaccination og sundhedscheck, og bortset fra den ene tæves lille navlebrok (som umiddelbart er ubetydeligt) er alt i skønneste orden. Dyrlægens eneste kommentar var: "hvad har du dog gjort for at gøre dem så rolige og tillidsfulde?"
Det med det rolige er nu en sandhed med modifikationer. På vej hjem fra dyrlægen stoppede vi endnu en gang ved Sognegården (kirketjeneren og den anden præst var meget skuffede over, at de ikke var der, da vi sidst var på besøg), og i løbet af et splitsekund var der galopperende hvalpe i hele underetagen til stor fornøjelse for både mennesker og dyr!
I eftermiddags havde vi besøg af Chilina, Steen, Luna og Rossi - heller ikke det gik stille for sig. Og her til aften fortsætter legen for fuld musik.
Hvem sagde, at hvalpene bliver påvirkede af vaccinen?

Søndag den 18. marts 2012

Så har Nalle og jeg været på udstilling for første gang i år. I går var vi i Malmø, hvor Nalle fik sit sædvanlige reservecertifikat (!), og i dag var vi i Strøby. Her virkede det som om, dommeren konsekvent kun gav CK til den bedst placerede i hver klasse uden for championklassen, så Nalle måtte "nøjes" med excellent - og en i øvrigt fik kritik. Vi havde i øvrigt Emma (White Life's Take A Chance On Me) og Anne med. Emma fik også excellent, og det var egentlig det vigtigste for mig.

Fredag den 16. marts 2012

Her er, hvad man IKKE skal gøre, når man har små hvalpe! Efter et kort fødselsdagsbesøg hos min nevø, der fylder 18 i dag, skulle hvalpene selvfølgelig ud for at tisse, da vi kom hjem. Mens de var ude, ringede det på døren, og jeg hastede ind gennem huset for at lukke op. Og hvad skete der i mellemtiden? Flere af hvalpene smuttede gennem hæk og hegn (som jeg udmærket godt vidste var for grovmasket) ind til naboen. Endelig fik de lov at hilse på deres berner sennen-hund på nærmeste hold.... Og heldigvis tog naboen det i øvrigt pænt. Nu har jeg afspærret et mindre areal omkring terrassen på bedste Storm P'ske vis med hegn, kasser og krukker. Vi må se, hvor længe det holder!

Torsdag den 15. marts 2012

I formiddags havde vi besøg af Jørgen Sehard fra Dansk Kennel Klub, som kom for at chipmærke hvalpene. Jørgen har klaret den opgave alle de gange, jeg har haft hvalpe, så det er helt hyggeligt, når han kommer.
Og nu har vi lige haft besøg af Tina og Tobias, som skal have en af hvalpene. Desværre var hvalpene noget påvirkede af chipmærkningen, som det fremgår af billedet....

Tirsdag den 13. marts 2012

Syv uger. Det var åbenbart den alder, hvalpene skulle have, før deres far for alvor fandt dem interessante - som legekammerater. Men han er vist ikke den eneste far, der foretrækker "tumlinge" frem for "spædbørn"😀

Mandag den 12. marts 2012

Den mindste tævehvalp har fundet sig et nyt sovested, nemlig min strikkekurv. Pudsigt nok gjorde hendes mor præcis det samme, da hun var hvalp. Mon valget af foretrukne sovesteder er arveligt?

Søndag den 11. marts 2012

I dag har min skønne guddatter Mia og hendes mor Mette været på besøg - til stor glæde for både hvalpe og voksne hunde. Mia har leget med hvalpene (og Nalle), og hun har børstet dem. En dejlig hjælp!

Lørdag den 10. marts 2012, senere

Mille har fået en tiltrængt omgang efter sin "ferie". Her slapper hun af med sine børnebørn. Indtil videre går det rimeligt at have hende hjemme igen. Faktisk har jeg nydt at få hendes hjælp med "børnepasning", specielt om natten. Første nat i lang tid uden at skulle ned i køkkenet midt på natten for at få hvalpene til at sove videre - det klarede Mille! Af hensyn til naboerne er jeg ekstra påpasselig med at sørge for nattero. Prisen er min egen nattesøvn....

Lørdag den 10. marts 2012

Nalles tøjhund er populær - også hos hvalpene. Denne tæve ser ud til at blive kuldets mest nysgerrige og legesyge. En skøn pige!

Fredag den 9. marts 2012

Det er en nydelse for en gangs skyld at have hvalpe om foråret - og hvilket forår! Her er det en af tæverne, der "spiller fodbold".

Onsdag den 7. marts 2012

Mille er kommet hjem igen fra sin over to uger lange "ferie". Hun lagde sig straks ind i "natburet" i køkkenet og gav sig i kast med at nusse et par af hvalpene. Vi må se, hvordan det går. Freja er jo selv nået dertil, hvor hun i højere og højere grad skubber hvalpene fra sig, men hun skal selvfølgelig stadig "have lov" til at være mor!

Tirsdag den 6. marts 2012

I formiddags var vi på "charmeoffensiv" - hele banden i bilen og ned til Vedbæk Sognegård, hvor vi besøgte min veninde og præst Ingrid. Vi blev indtil "tirsdagsdamerne" kom. Selvfølgelig var der ingen, der kunne modstå de små charmetrolde!

Fredag den 2. marts 2012

Når man har hvalpe, bruger man uundgåeligt en del tid på rengøring. I dag gav jeg stue- og køkkengulv den store tur med støvsugning og gulvvask. Alligevel mente en af mine små husalfe tydeligvis ikke, at jeg havde gjort det grundigt nok. Hele to gange startede hun robotstøvsugeren! Hun blev dog selv noget forskrækket...😮

Torsdag den 1. marts 2012

Vi har fejret den første forårsdag ved at være ude på terrassen i samlet flok. Her er det Nalle, der forsøger at holde styr på tropperne.

Tirsdag den 28. februar 2012

Hvad skal man dog med en kravlegård, når hvalpene foretrækker at sove i en af kurvene - der er faktisk fem hvalpe og en bamse her! I dag er hvalpene fem uger gamle, og de har atter fået klippet kløer. Vi er også gået i skarp træning med tilvænning til soignering på hundebordet. Hvalpene bliver børstet, får renset øjne, og får klippet generende pels væk.

Lørdag den 25. februar 2012

Det bedste legetøj er.... min bror eller søster!
Der er efterhånden fuld fart på hvalpene - når de altså er vågne, for selvfølgelig sover de fortsat meget. De skal jo bruge deres energi på at vokse. Desværre er der lidt en tendens til, at hvalpene sover om dagen - og er klar til ballade om natten. Det går allerede på nuværende tidspunkt hårdt ud over min nattesøvn, men jeg prøver at vende døgnrytmen ved ikke at tænde lys, når hvalpene skal beroliges om natten.

Fredag den 24. februar 2012

Nalle forsøger ihærdigt at gøre hvalpen interesseret i en leg - på Nalles præmisser, forstås. Han er ellers ikke specielt interesseret i hvalpene, sætter dem gerne på plads. Måske venter han bare på, at de skal blive store nok til en lidt vildere leg?

Torsdag den 23. februar 2012

Så kan en hvalp da bare ikke blive mere nuttet!!!

Mandag den 20. februar 2012

Det som i udgangspunktet var fint og charmerende, er pludselig blevet et problem. Mille har de sidste par dage forsøgt helt at "overtage" hvalpene. Det er nået dertil, hvor hun knurrer af Freja, så nu får hun slet ikke lov til at komme i nærheden af hvalpene. Det koster på min nattesøvn - jeg har simpelt hen ligget og holdt Mille fast, mens hun klynker og forsøger at komme fri, så hun kan komme ned til hvalpene.
Så nu har jeg besluttet at sende hende på "ferie" hos mine børns far...

Søndag den 19. februar 2012

Maden i dag har bestået af tørfoder udblødt i mælkeerstatning og derefter moset med en gaffel. Hvalpene var vældigt tilfredse med mad med lidt mere "bid" i. Det siges, at hvalpe, der får tilstrækkeligt med modermælk, ofte foretrækker foder med en lidt grovere konsistens, når de begynder at få "rigtig" mad. Det passer meget fint med min erfaring.
Ud over at give gradvist flere måltider i løbet af dagen, har vi også intensiveret "
gangtræningen på "bilbanen" (se de gamle hvalpebilleder).

Onsdag den 15. februar 2012

I dag er mormor Mille pludselig blevet interesseret i hvalpene. Og hun er en rigtig bedstemor, der med stor ildhu kaster sig ud i opgaven med at vaske og nusse de små.

Tirsdag den 14. februar 2012

Som I kan se, har hvalpene god fod på maden ved dette første måltid:-D
Som jeg har oplevet det før, er det også denne gang de mindste i kuldet, der er mest interesserede i at udforske dette nye fænomen - starter mousse blandet med lidt mælkeerstatning. Men det er vist en god idé, at jeg lægger en klud under, der let lader sig vaske, for maden ender også alle andre steder end i hvalpenes maver!
Se flere "madbilleder" i fotoalbummet, blandt andet et skønt billede, hvor to af hvalpene slikker madrester af hinandens mundvige.

Mandag den 13. februar 2012

En uge i små hvalpes liv går vanvittigt hurtigt. Udviklingen går nu rivende stærkt. Som det ses, er hvalpene nu i fuld gang med at træne deres færdigheder på fire poter. Det foregår i nye omgivelser i kravlegården, som er mere sikker end redekassen, nu hvor der er lidt mere fart over feltet. Selvfølgelig sover hvalpene det meste af tiden, men de begynder så småt at være mere interesserede i såvel hinanden som i os mennesker. Det er tydeligt, at hvalpene begynder at kunne høre - de reagerer på de voksne hundes gøen, men også på blid tale. Og så begynder de at bruge deres stemmer på en ny måde.
Jeg skulle jo have været på udstilling i Fredericia i går, men da både Anne og Emma, Karin og Pam meldte fra, besluttede jeg, at det ikke var værd at køre så langt alene. Så må jeg bare selv nyde Alices fine klipning!
NB! Efter flytningen til kravlegården er både Nalle og Mille kommet mere på banen i forhold til hvalpene. Det passer perfekt med, at hvalpene på dette tidspunkt ville blive introduceret til resten af flokken, hvis de levede ude i naturen!

Tirsdag den 7. februar 2012

Sikke en skøn hundedag! Først en mindre gåtur med alle tre voksne hunde, så en lang tur i hundeskoven bare med Nalle. Smukt vejr!
Hjemme igen fik alle hvalpe klippet negle, og så var det tid til at give Freja et tiltrængt bad (se fotoalbummet). Efter min egen træning var det planen, at Mille skulle have en lignende overhaling, men det blev bare til en gennembørstning. Badet må vente til i morgen, for jeg lod mig betage af de kære små og deres vidunderlige blå øjne, som nu er fremme på alle hvalpene😀

Mandag den 6. februar 2012

Hvalpene vokser fint, Freja er fortsat super god til at passe dem! Og i dag´er der så en lille øjensprække at se hos flere af hvalpene. Gætter på at få de vidunderlige blå øjne at se i morgen🤩.
I weekenden lykkedes det at få Freja ud på et par pæne gåture. Ikke så langt som til skoven, men ad stien ved Kikhanerenden. Vidunderligt at være ude i solskin.
Ellers tilbringer Freja mere og mere tid uden for hvalpekassen. Hun lægger sig på gulvet foran, så Nalle ikke kan komme for tæt på😋. Hun er heldigvis godt sulten; hun får naturligvis lov til at spise alt det, hun kan - faktisk er hun temmelig tynd at se på. Men det er vel ikke så mærkeligt, når der er sekslinger at mætte!
Jeg satser på, at I får nye billeder af hvalpene i morgen😉.

Torsdag den 2. februar 2012

Selv om det er min datters fødselsdag i dag (hjælp - ingen teenager i huset mere!), har jeg foræret mig selv en gave. Nalle har nemlig været en tur forbi Alice og er blevet noget så fin. Det skulle gerne betyde, at jeg hurtigt kan gøre Nalle klar til udstillingen i Fredericia næste weekend. Jeg vil jo hellere bruge tiden på at betragte hvalpene - og måske nusse dem lidt😉

Tirsdag den 31. januar 2012

Det er ikke til at forstå det, men Frejas hvalpe er allerede én uge gamle! Hvalpene er ikke så store, og der er også forskel på størrelsen. Men de trives alle sammen fint og tager på i hvert sit tempo. Der er ingen af hvalpene, der helt har fordoblet fødselsvægten, som tommelfingerreglen siger, men det vil ske i løbet af et par dage. Og det helt uden supplement til Frejas mælk! Det er lige så fantastisk som med Mille at opleve, at der ingen slinger i valsen er med hensyn til Frejas pasning af de små. Tænk at det kan ligge så dybt "indkodet" i en hundemor, hvordan hun skal håndtere sine hvalpe! Freja har nu også suppleret sit instinkt med sin deltagelse i pasningen af Milles kuld to og tre...

Onsdag den 25. januar 2012

6 hvalpe på under to timer, tre af hvert køn - ganske godt gået af en førstegangsfødende! Første hvalp født 23.13, sidste 01.02. Vægt mellem 139 og 179 gram. Alle ser sunde og velskabte ud, men jeg undersøger dem nærmere, når jeg lige har sovet et par timer. Min søn "holder vagt".

Tirsdag den 24. januar 2012

Så er der (forhåbentlig) kun ganske få dage til familieforøgelsen. Freja er blevet badet og klippet relvativt kort, glatbarberet på maven, så nu kan hvalpene bare komme...

Søndag den 22. januar 2012

Det er næsten ikke til at tro, men i dag fylder Mille 8 år. Snart vil hun få en ny værdighed som mormor.
Januar måned er fløjet af sted med forberedelser til familieforøgelsen, hospitals- og plejehjemsbesøg og indflytning til vores nye "værelse" på 2. sal. Og så har vi haft besøg fra Canada.
Selvfølgelig har der også været hundeaktiviteter, men kun de hjemlige: lange gåture i skoven, pelspleje, leg og hygge. I dag har Nalle testet, om mudderbad er godt for hundes hud og pels. Jeg mente nu, at det var nødvendigt med et  bad efterfølgende...
Billedet: Mille og Freja ligger - som så ofte her efter deres seneste fælles løbetid - i kassen, hvor der ellers kun er plads til én hund...

Søndag den 1. januar 2012

Godt nytår til alle, hunde og mennesker! Nu er det helt sikkert - Freja skal have hvalpe omkring 27. januar. Hun er begyndt at spise en smule, helst dåsemad eller endnu bedre, Barf-kallun. Forsøger dog at smugle lidt tørfoder med.
I øvrigt havde vi den fredeligste nytårsaften i mange år, på trods af at vi - hundene, Sebastian og jeg - var på Frederiksberg. Løsningen på hundenes, specielt Milles, fyrværkeriangst var Bachs blomsterdråber. Selvfølgelig skældte de ud, da vi var ude at gå aftentur, men indendøre sad de bare og kiggede på løjerne og lagde sig så til at sove - midt i larmen. Skønt for os mennesker og godt for hundene.

Lørdag den 24. december 2012

Så har alle hundene fået deres julebad. Glædelig jul til jer alle sammen fra Mille, Freja, Nalle og jeg.
Jeg har forresten virkelig svært ved at få Freja til at spise noget som helst. Tørfoder - nej tak! Dåsemad med rensdyr - kan gå an, en smule. Elg? Ikke så spændende...

Tirsdag den 13. december 2011

Dette var heldigvis årets sidste udstilling - endnu en alt for anstrengende tur til Holland, hvor vi deltog i Nijmegen-Wichen Kerstshow 2011. Nalle blev som sædvanlig nummer to, og selv om reservecertifikater tæller en smule i Holland, betyder det, at jeg opgiver at få ham til hollandsk champion. Det er simpelt hen for hårdt at køre så langt! Pam blev til gengæld igen bedst i racen og nummer tre i gruppen - tillykke med det! Nalle, Pam og jeg blev nummer to i  parklassen - Pam ville ikke løfte halen...
Bortset fra strabadserne, havde vi en fin tur. Som billedet viser, boede vi i hotellets "bryllupssuite", med "love-lights" (nej, nej, ikke noget mellem Nalle og Pam eller mellem Karin og mig for den sags skyld:-)

Mandag den 28. november 2011

Så er vi hjemme igen efter en noget strabadserende tur til Amsterdam, hvor Nalle og jeg, Karin og Pam lørdag deltog i Amsterdam Winner Show. Pam blev Amsterdam Winner og BIR, mens Nalle blev igen - igen - igen nummer to af hannerne. Og det på trods af, at dommeren bagefter sagde, at Nalle var klart den bedste han, men at han ikke gik helt som han skulle. Jeg havde ganske rigtigt også svært ved at få ham til at gå. Forklaringen? Tja, i sidste øjeblik havde jeg besluttet at tage Freja med på turen, fordi hendes løbetid ellers ville topppe, mens Nalle var ude af huset. Og fredag aften lykkedes parringen. Mon ikke Nalle var lidt øm efter den omgang, og at det var derfor, han ikke ville gå? Hvis der kommer hvalpe ud af det, er det imidlertid prisen værd. Men mon ikke det lykkes, i hvert fald gentog Freja og Nalle succesen søndag morgen. Freja sad i bilen lørdag, mens vi var i ringen, men jeg hentede hende bagefter og tog hende med ind - til hendes store fornøjelse!
Jeg deltog også med Pam og Nalle i parklassen - vi blev udtaget til finalen, men blev dog ikke placeret.
Karin og jeg fik også tid til lidt sightseeing fredag, og vi købte oste til at tage med hjem.

Søndag den 20. november 2011

Nalle og jeg har været på udstilling i Middelfart - uden Karin og Pam, fordi Karin er syg og skal koncentrere sig om at blive rask, inden vi i næste weekend skal til Amsterdam. Novembers udstillingsprogram er noget presset, men det tænkte jeg ikke over, da jeg meldte til udstillingerne for et par måneder siden. Jeg har specielt svært ved at klare de lange køreture. Dagens tur var ikke så lang - til gengæld var det voldsomt tåget, især i morges.
Forresten - Nalle fik selvfølgelig endnu en gang reservecertifikatet, men blev dog placeret foran Lucky, der ellers plejer at blive bedre placeret end Nalle...

Onsdag den 16. november 2011

Ganske rigtigt - så er Mille også i løbetid!

Mandag den 14. november 2011

Så er Freja endelig kommet i løbetid. Jeg tror, hun har "ventet" på Mille, hvis løbetid også er lige op over...

7. november 2011

I lørdags var Nalle og jeg endnu en gang på udstilling, denne gang i Växjö i Sverige. Som sædvanlig (!) fik Nalle reserve-CERT med en virkelig fin kritik. Vi besøgte Karins veninde Gun i Lagan på vejen hjem og så hendes otte vidunderlige hvalpe (med to mødre). Det betød, at jeg var sent hjemme, men da Nalle havde tisset af, inden vi forlod Lagan, lod jeg ham sidde i bilen, mens jeg tog Mille og Freja ud. På den måde undgik jeg hundenes "glædeslarm". Til gengæld var det så min tur til at blive vækket af naboens hund (!) - kl. 06.40 søndag morgen. Ikke så sjovt, da jeg først sov ved 1.30-2-tiden...
Ellers går vi og venter på, at Freja skal komme i løbetid. Jeg havde regnet med, at det blev midt i oktober, men hun er altså ikke i gang endnu! Jeg har haft kontakt til Birthe, der har Zoro, som efter planen skulle være far til et kommende hvalpekuld. Men på sidste udstilling opdagede dommeren, at han er ved at udvikle tangbid (fortænderne i over- og undermunden går mod hinanden). Måske betyder det ingenting - med mindre det udvikler sig til decideret underbid, men vi har besluttet at se tiden lidt an. Derfor regner jeg med, at Nalle må træde til som "sæddonor" denne gang - og så "gemmer" vi Zoro til næste kuld.

Tirsdag den 1. november 2011

Nalle har i dag været hos dyrlægen for at få kontrolleret knæ (patella luxation) og øjne. Heldigvis fik han ingen anmærkninger, så nu er han klar til at bruge til avl!
NB! Jeg er nu også at finde på Facebook!

21. oktober 2011

Ups - det er vist ved at være temmelig længe siden, at jeg har skrevet her i dagbogen. Det går langsomt med at komme helt på plads i vores nye hus, måske fordi der har været travlt på hundefronten! Første weekend i denne måned var vi på Klubben for Små Selskabshundes udstilling i Gørlev; lørdag blev Nalle nummer fire i "bedste han" med reserveCERT (!!), og en af "mine" hvalpe, White Life's Icequeen (Puffy) var på udstilling for første gang og fik excellent!
Mille har fået en skade i det ene bagben. Umiddelbart en skade, der skal opereres, men dyrlægen mener, at hun klarer sig for godt, så nu prøver vi i stedet at styrke hendes led med FlexVital Omega, et glucosamin-omega3+6-pulver. Og så lader jeg hende selv bestemme farten og distancen på vores gåture.
I sidste weekend var vi på udstilling igen, denne gang i Dortmund i Tyskland. En udbytterig tur - Nalle blev BIR fredag og fik naturligvis et CAC (også Pam). Og så blev Nalle, Pam og jeg nummer to i parklassen! Søndag fik begge hundene endnu en gang CAC, der oven i købet tæller dobbelt, fordi det var "Bundessieger"-udstilling. Så nu har de fem tyske certifikater - det rækker til at blive tysk champion, hvis det ikke lige var fordi, der skal gå et år og en dag fra første til sidste certifikat. Så vi må prøve lykken igen i august næste år.
Mille og Freja skulle for første gang prøve at være alene nogle timer, til Sebastian kom fra arbejde (de fik selskab og luftetur af gode venner). Naboerne var nu ikke helt tilfredse med deres glædesudbrud, da Sebastian kom hjem klokken 3 og 2 om natten.... Jeg må prøve at udtænke en anden løsning, til næste gang vi skal af sted med overnatning!

Søndag den 11. september 2011

Både denne og sidste weekend har budt på udstillinger i Sverige. I sidste weekend havde vi en vidunderlig tur til Øland med høj blå himmel, sol, ingen vind - perfekt til en udendørs udstilling! Pam blev BIR, mens Nalle blev nummer to i "bedste han" med reserveCERT. Denne gang fik jeg en forklaring fra dommeren på, hvorfor han ikke blev nummer ét: han var "a bit naughty", hvilket var ganske rigtigt. I "bedste han" ville han hellere lege med vinderhunden end gå pænt, og det koster selvfølgelig. Ifølge kritikken havde dommeren ellers intet at udsætte på ham.
I dag har vi så været af sted igen, heldigvis kun til Helsingborg, så køreturen var ikke så lang. Her endte Nalle som nummer tre i "bedste han", igen med reserveCERT.... Vi kan snart tapetsere en hel væg med lyseblå reserveCERT-rosetter!! Men en dag lykkes det vel at få et af de mere attraktive certifikater - eller tre😀

Lørdag den 13. august 2011

Udstilling i Ronneby, Sverige - Nalle blev (igen!) nummer fire i bedste han, denne gang med reserve-CERT (som han ikke kan bruge til andet end æren). Igen var vi heldige med vejret - lidt vind, men nogen sol og ingen regn!

Søndag den 7. august 2011

Efter udstillingen i Bremen flygtede jeg sammen med min bror, min datter og alle tre hunde fra flytterodet til min onkels hus i Småland - jeg elsker det sted, og hundene nød også vores lille ferie/rekreation. Vejret var acceptabelt, så der var gode mulighed for både vandre- og badeture (Nalle fik også dyppet poterne).

Mandag den 1. august 2011

Det vigtigste ved at tage på udstilling er efter min mening at få en dommers vurdering af hundens kvaliteter. Men selvfølgelig er det også sjovt at vinde! For anden gang i mit og Nalle og Pams liv (vi havde lige en lidt kaotisk generalprøve i Paris) skulle vi prøve at gå parklasse, hvor det handler om at præsentere en han og en tæve af samme race (de behøver ikke at være i familie) på bedste vis. Hundene skal selvfølgelig kunne gå pænt sammen, men de skal også klæde hinanden, og det skal være tydeligt, at der er tale om en han og en tæve. Især Nalle var lige i sit es - det var en stor fordel for os, at vi om lørdagen gik bagerst, så Nalle bare stolt knejsende skulle følge efter alle de andre dejlige hunde! Alligevel kom det som en stor overraskelse for mig, at vi blev udtaget som et af de fem bedste par (af 14-15 tilmeldte). Og at vi så skulle gå hen og vinde, havde jeg end ikke i min vildeste fantasi tænkt på som en mulighed! Og Karin måtte skynde sig at slette et par billeder fra et fyldt hukommelseskort for at kunne forevige øjeblikket.
Søndag skulle vi så forsøge at gøre kunststykket efter - men nu mente Nalle, at det var nok med at gå pænt! Da vi blev bedt om at gå frem og tilbage, tog Nalle det som en opfordring til leg med søster. Så han ruskede hende lidt i ørerne, hvortil speakeren med smil i stemmen kommenterede, at "som I kan se, er bichon frisé en legesyg race...". Dommeren tog det også pænt - men måske var den lille forestilling forklaringen på, at vi måtte "nøjes" med en tredjeplads?
Tilbage til det vigtigste - Nalle fik to gange udmærket kritik, og da tyskerne uddeler certifikater i alle klasser, fik han også to gange CERT som bedste han med excellent i sin klasse. På den internationale udstilling om lørdagen blev han nummer to i "bedste han" og fik dermed reserve-CACIB - CACIB er det internationale certifikat, som man skal have fire af i mindst tre forskellige lande og med mindst tre forskellige dommere. Men da bedste han allerede er international champion, bliver Nalles reserve-CACIB vekslet til et CACIB (på et eller andet tidspunkt.
Pam fik også to gange CERT og sit CACIB, så alt i alt kan vi ikke andet end være tilfredse med udbyttet af turen til Bremen!

Søndag den 24. juli 2011

Så skete det endelig - i det for denne sommer så karakteristiske regnvejr (se bare på Mille og Freja på billedet) flyttede vi til vores nyistandsatte rækkehus, Egehegnet 95 i Nærum. Det helt store problem ved denne flytning var (ud over at vi jo flyttede for anden gang på bare fire måneder), at vi flyttede ind med alt det løsøre, vi havde haft med i vores midlertidige, møblerede bolig i Holte. Derfor plastiksække og flyttekasser overalt, hvilket gjorde det vanskeligt at få plads til møblerne, som vi havde opmagasineret privat. Og hvordan skulle vi få løsøret væk uden skabe og skuffer at sætte på plads i?
Heldigvis har hundene hurtigt fundet sig til rette. De er jo ligeglade med, hvor vi bor, når bare vi er sammen....

Søndag den 17. juli 2011

Det var næsten ikke til at bære at skulle op i går kl. 4.45, kun halvandet døgn efter hjemkomsten fra Paris, men af sted kom vi da på udstilling i Tvååker i Sverige. Heldigvis bød lørdagen på et ophold i regnen, så vi endte med at tilbringe nogle dejlige timer under en typisk svensk blå sommerhimmel med hvide vattot-skyer!
Selv om Nalle ikke helt kunne finde ud af at gå på græsset, endte han som nummer fire i "bedste han" - foran et par championhanner! Pam blev ligeledes nummer fire i "bedste tæve". Efter udstillingen var jeg så heldig at få en lille snak med en englænder, der har klippet bichoner de sidste 35 år. Han gav nogle tips til, hvordan jeg i højere grad kan vise, at Nalle har nakke og vinkler for😎!
Efter udstillingen besøgte vi Karins veninde Gunn og hendes seks bichoner i Lagan, inden turen gik hjem for at hente Mille og Freja, der havde tilbragt dagen hos Anne og Emma.

Torsdag den 14. juli 2011

Her på Bastilledagen er Nalle og jeg netop kommet hjem fra Paris, hvor vi sammen med Karin og Pam deltog i Championnat de France og World Dog Show 2011. Selvfølgelig tog vi os også tid til at se lidt af Paris, blandt andet - naturligvis - Bastillepladsen.
Vi kørte onsdag og ankom til Paris torsdag morgen ved halv fem-tiden (det lykkedes os ikke at finde et motel, hvor vi kunne overnatte på vejen). Fredag var vi turister i Paris - med hunde, der efter en hel dag i byen var mere grå end hvide. Så aftenen gik med at bade og gøre klar til weekendens to udstillinger.
Udstillingen lørdag, det franske mesterskab, gik fint - både Nalle og Pam blev nummer 2 i deres klasse. Om eftermiddagen gik Nalle, Pam og jeg parklasse - det lykkedes faktisk at få hundene til at gå og stå nogenlunde tilfredsstillende, selv om vi overhovedet ikke havde trænet forud. Men så fik vi da prøvet at gå i store ring...
Søndag, Verdensudstillingen, gik det ikke helt så godt for Nalle. Han var tydeligvis træt og ville ikke gå, som han plejer. Resultatet var "very good" - ikke helt tilfredsstillende, hvis man sammenligner med de hunde, der i øvrigt fik very good - eller nogle af "excellent"-hundene for den sags skyld. Men ok, når man tager omstændighederne i betragtning - efter ringen lagde Nalle sig med det samme til at sove i buret, hvad han ikke plejer!
Pam fik excellent, men blev ikke placeret. Også de tobenede var helt udmattede efter to lange dage i en kæmpehal. Sjovt at se så mange bichoner på én gang - søndag var der over 90 tilmeldte!
Mandag og tirsdag fik hundene lov til at hvile ud på hotellet, mens vi tog på sightseeing. Og i går gik turen så hjemad - igen måtte vi tage til takke med et nattehvil i bilen, fordi vi ikke fandt overnatning...
Se flere billeder fra Paristuren i fotoalbummet!

Lørdag den 18. juni 2011

Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Valby. Pam blev bedste tæve og dermed Københavnsvinder, mens Nalle blev bedste junior-han og nummer fire i bedste han.

Søndag den 29. maj 2011

Puha - endelig hjemme efter en lang køretur fra det svensk-norske bichon frisé-træf i Morokulien på grænsen mellem Sverige og Norge. Det har været anstrengende, men heldigvis også sjovt at være sammen med så mange svenske og norske bichoner med ejere - og mig som eneste dansker!
Se slideshow, yderligere omtale og billeder med tekster ved at klikke på den selvstændige "knap" under fotoalbum.

Lørdag den 21. maj 2011

Udstilling i Hässleholm - Nalle blev bedste junior-han med excellent, men uden CK (manglede lidt "krop", men han er jo også kun junior!!)

Lørdag den 7. maj 2011

På DKK's internationale udstilling i Hillerød blev Emma BIR hvalp. Se lige, hvor stolt Anne er!

Søndag den 24. april 2011

I dag har Nalle og jeg været på udstilling i Næstved. Nalles søster Pam blev BIM (billedet). Nalle fik excellent med ck, men blev ikke placeret - der er rigtig mange fine hanhunde blandt bichonerne i øjeblikket.

Tirsdag den 12. april 2011

Som skrevet bor vi lidt interimistisk på begrænset plads. Men her er da plads til både søn og hunde. Selvfølgelig undlod de firbenede ikke at slikke den tobenede på tæerne🙃!

Onsdag den 6. april 2011

I dag har Mille været i bad og er blevet klippet. I søndags var det Freja, der fik den store makeover. Så mangler bare Nalle, der nu ser ekstra nusset ud, selv om han før i dag var den mindst trængende. Det har ikke kunnet undgås, at hundene har lidt under flytningen på den måde, at jeg kun har haft et minimum af tid til pelspleje mv. Så selv om jeg synes, det er lidt besværligt at skulle stå badet over et badekar for at vaske hund, og selv om det er svært at finde plads til bordet og alt det andet hundeudstyr, er det anstrengelserne og besværet værd, når jeg nu kan glæde mig over rene, hvide og nyklippede hunde!

Lørdag den 26. marts 2011

Så er vi flyttet til vores midlertidige bolig i Holte. Det er noget af en udfordring at få plads til både mennesker og hunde i et hus 2/3 møbleret til en 80-årig! Men vi klager ikke - selv om vi glæder os til at finde en mere permanent bolig, er vi her og nu glade for at have tag over hovedet.
Mille er på "ferie" hos "mormor", da hun er i løbetid, og vi ud over Nalle også har Baloo i huset.
A propos løbetid - det er desværre nu helt sikkert, at der ikke er kommet noget ud af forsøget på at parre Freja i februar. Zoro havde tre gange for tidlig sædafgang, og selv om det er set, at der kan komme hvalpe ud af det, hvis blot hanhunden har været inde et øjeblik, er det ikke sket i dette tilfælde. Måske er det alligevel udmærket, flytning og midlertidigt logi taget i betragtning!

Mandag den 21. marts 2011

I denne weekend har vi holdt pause fra arbejdet med den forestående flytning for at tage på to forskellige udstillinger. Lørdag var vi på Klubben for Små Selskabshundes udstilling i Strøby. Det var første gang, at jeg havde en af mine egne hvalpe med på udstilling (babyhvalp). Til min store glæde og stolthed fik Emma en særdeles fin kritik og (naturligvis) karakteren særdeles lovende. Det bliver spændende at følge hende fremover!
Søndag var Nalle og jeg samt Karin og Pam på int. udstilling i Malmö. Nalle blev næstbedste hanhund foran en champion-han, men (desværre) efter en åbenklasse-han, der således løb med både cert og cacib (som junior konkurrerede Nalle ikke om cacib, det internationale certifikat). Bedst af alt var det, at JEG fik en god kritik - "presented extremely well", skrev den engelske dommer. Jeg kan så kvittere med, at jeg var meget tilfreds med dommeren - aldrig har jeg oplevet så grundig en bedømmelse!

Mandag den 1. marts 2011

Også et billede af BIR og BIM fra Hässleholm - Nalle og hans søster Pam

Mandag den 1. marts 2011

I skal lige se, hvor fint Nalle gik i går. Fotografen er Karins veninde Linda.

Søndag den 27. februar 2011

Endnu en udstillingsdag, denne gang en uofficiel udstilling i Hässleholm, Sverige, for hvalpe op til et år. Sikke en dag - Nalle blev først BIR (bedst i racen), så BIG (bedst i gruppen - gruppe 9 små selskabshunde). Han gik derfor videre til konkurrencen om BIS (best in show) med de ni andre gruppevindere. Fire hunde skulle placeres - dommeren tog først fire hunde væk, sagde så, at det var svært at skulle vælge mellem alle de bedste hunde, men at to mere jo skulle væk. Desværre også Nalle, der således endte som BIS 5. Ærgerligt - man får jo blod på tanden, mere vil have mere. Men samtidig ok. Han skal nok komme efter det! Nalles søster Pam blev BIM.
 😀

Søndag den 13. februar 2011

Uha, som tiden går - det er længe siden, der er kommet nyt herfra! Vi har haft travlt med at sælge hus og finde ud af, hvor vi nu skal flytte hen (stadig ikke afklaret - og vi har kun til 1. april).
Men i går var vi på DKK-udstilling i Fredericia, Karin og Pam, Nalle og jeg. Nalle fik excellent med CK (championkvalitet) og blev 3. bedste hanhund efter en champion- og en åbenklasse-han. Pam blev bedste tæve og blev BIM (bedst i modsat køn). Pam fik således sit førte cert.

Tirsdag den 18. januar 2011